Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Ένα πάγιο αίτημα ικανοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη / Στον δήμο παραχωρείται το στρατόπεδο "Παύλου Μελά"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα πάγιο αίτημα ικανοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη / Στον δήμο παραχωρείται το στρατόπεδο "Παύλου Μελά"

Θεσσαλονίκη: Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας θα ικανοποιήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, παραχωρώντας εξ ολοκλήρου το στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στον ομώνυμο δήμο, προκειμένου να μετατραπεί σε ένα τεράστιο μητροπολιτικό πάρκο που θα αναβαθμίσει την περιοχή των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Ο πρωθυπουργός, που σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη θα παραδώσει τη σύμβαση παραχώρησης στον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη με μια σεμνή τελετή.

Ο τελευταίος μιλώντας στο «Κόκκινο» της Θεσσαλονίκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη λύση που δόθηκε σχετικά με τα 52 στρέμματα που στη σύμβαση παραχώρησης της προηγούμενης κυβέρνησης προβλεπόταν να παραχωρηθούν στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) προκειμένου να χτιστούν διώροφες κατοικίες για τους στρατιωτικούς. Αυτή η εν μέρει τσιμεντοποίηση της έκτασης του στρατοπέδου είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, μετά από πολλές προτεινόμενες συμβάσεις, οι οποίες έμειναν στο συρτάρι και οι οποίες παραχωρούσαν μέρος του στρατοπέδου στον δήμο με οικονομικά δύσκολους όρους, βρέθηκε λύση. «Προτείναμε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να πάρει κάποια διαμερίσματα που έχουμε στην κατοχή μας και το δέχτηκαν» δήλωσε χαρακτηριστικά και σύμφωνα με πληροφορίες στο ΤΕΘΑ θα περιέλθουν συνολικά 83 καινούργια και ακατοίκητα διαμερίσματα που σήμερα έχει στην κατοχή του ο δήμος. Η ανάπλαση του χώρου, όπως υποστήριξε, θα γίνει μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Θα χρησιμοποιήσουμε και θα ανακαινίσουμε μόνο τα υφιστάμενα κτήρια εντός του στρατοπέδου» σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι από τις ήπιες οικονομικές δραστηριότητες, όπως η λειτουργία ενός κυλικείου, δεν θα αφαιρείται το 5% του τζίρου για να δοθεί στο ΥΕΘΑ, όπως προέβλεπαν οι προηγούμενες συμβάσεις.

Στους σχεδιασμούς είναι το πρώην στρατόπεδο να μεταμορφωθεί σε ένα μητροπολιτικό πάρκο, στο οποίο θα δημιουργηθούν και κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι για παιδιά, αλλά και δύο μουσεία, ένα για τον Ποντιακό Ελληνισμό και ένα για την Εθνική Αντίσταση.

Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών: Δικαίωση των αγώνων των κατοίκων

Ως «δικαίωση των αγώνων των κατοίκων, των κινημάτων και των αθλητικών και πολιτιστικών συλλογικοτήτων» χαρακτηρίζει την εξ ολοκλήρου απόδοση του στρατοπέδου Παύλου Μελά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Τάσος Σταμπουλής.

Όπως σημειώνει η ΡΚΠ, «δεν σταμάτησε να εγκαλεί και τη δημοτική αρχή και τα... φαντάσματα του παρελθόντος, που λοξοκοιτούσαν διαρκώς στην προηγούμενη σύμβαση, με την οποία ο στρατός έπαιρνε 52 στρέμματα για να χτίσει κατοικίες για τους αξιωματικούς». «Νιώθουμε δικαιωμένοι, γιατί προασπίζονται με τον πλέον επίσημο τρόπο οι ελεύθεροι χώροι, το πράσινο και ο πολιτισμός σε μία περιοχή που το έχει αδήριτη ανάγκη» τόνισε.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, θα συναντηθεί και με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, με τον οποίο θα συζητήσει προβλήματα της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL