Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Κ.Γαβρόγλου: Την Παρασκευή η ανακοίνωση της επιτροπής για τα οικονομικά της εκπαίδευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Γαβρόγλου: Την Παρασκευή η ανακοίνωση της επιτροπής για τα οικονομικά της εκπαίδευσης

Την Παρασκευή το πρωί ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την συγκρότηση μια επιτροπής που θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Παιδείας, Κ.Γαβρόγλου, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου.

Ο Κ.Γαβρόγλου εξέφρασε την ικανοποίησή του από την ανταπόκριση των κομμάτων στην υπόδειξη εμπειρογνωμόνων για την συμμετοχή στην επιτροπή αυτή. Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης για κλείσιμο μέσα σε τρία χρόνια της ψαλίδας ως προς τις ανελαστικές δαπάνες των Πανεπιστημίων.

Ο ίδιος έθιξε και το ζήτημα των αλλαγών που σχεδιάζοντας για τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Ο Κ.Γαβρόγλου επισήμανε ότι οι αυτές οι δύο τάξεις είναι απαξιωμένες και «πρέπει να αναβαθμιστούν δραματικά» κάνοντας λόγο για έναν «θεσμό εκτός σχολείου που κατάφερε να καταβροχθίσει το σχολείο».

Ο Κ.Γαβρόγλου υπογράμμισε επίσης την ανάγκη «να αποδραματοποιηθούν οι εξετάσεις» εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα «παιδαγωγικά απαράδεκτο σύστημα» από το οποίο πρέπει να κρατηθούν τα θετικά σημείο, κυρίως στο τεχνικό κομμάτι, όπως το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Υποχρεωτική η θεματική εβδομάδα

Ο Κ.Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στην θεματική εβδομάδα που θα διοργανωθεί στα Γυμνάσια υπογραμμίζοντας ότι είναι υποχρεωτική και δεν υπάρχει νομική δυνατότητα για κανέναν γονέα να αποσύρει τα παιδιά του.

Ο υπουργός Παιδείας σχολίασε ότι η θεματική εβδομάδα αφορά ευρύτερα θέματα παρατηρώντας ότι του έκανε εντύπωση που έχει απομονωθεί η συζήτηση στο ζήτημα των έμφυλων ταυτοτήτων, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για θέματα που όλη η κοινωνία συζητά. Παράλληλα, ζήτησε από όσους διαφωνούν να προσέξουν «να μην ταυτιστούν με στρατόπεδα όπου δεν θα ήθελαν να βρεθούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL