Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Χρ. Βερναρδάκης: Δεν υπάρχει σενάριο πρόωρων εκλογών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Βερναρδάκης: Δεν υπάρχει σενάριο πρόωρων εκλογών

Η ριζική μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους είναι η απόλυτη προτεραιότητας της κυβέρνησης για το 2017, με τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της εργασίας να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Αυτό τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι υπάρχουν φωνές στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ που προκρίνουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Σε συνέντευξη Τύπου και ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση και την ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στους κ. Γκάμπριελ και Σόιμπλε, σχολίασε ότι από αυτές προκύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ σημείωσε πως η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει πάρει ακόμη θέση. “Υπάρχει από τη μια η σκληρή γραμμή των δανειστών και από την άλλη μια σειρά από διαφοροποιήσεις. Πολλά όμως από όσα απασχολούν τον Τύπο δεν είναι παρά υποθέσεις διαφόρων αρθρογράφων. Πρόκειται για ένα παιχνίδι, το οποίο αφορά κύκλους των δανειστών, της δημοσιογραφίας και πολιτικών στην Ελλάδα”, επισήμανε.

Εκτίμησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει “επειδή αυτό είναι και λογικό και ορθολογικό αλλά και προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης” και τόνισε ότι η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να κλείσει μέσα στον Φεβρουάριο. Για τα διάφορα σενάρια τα οποία μιλούν για μείωση του αφορολόγητου, υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί από κανέναν επισήμως στο τραπέζι και πως είναι μια ιδέα η οποία αιωρείται. Αναφορικά με την αξίωση των δανειστών για προληπτική νομοθέτηση μέτρων σημείωσε ότι αυτό υποστηρίζεται μόνον από το ΔΝΤ και από κανέναν άλλον.

Ο Χρυστόφορος Βερναρδάκης ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε, χθες το βράδυ, ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας στο κλειστό θέατρο Νεάπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL