Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Διευκρινίσεις για την εγγραφή στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διευκρινίσεις για την εγγραφή στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών

Διευκρινήσεις για τη διαδικασία εγγραφής των δημοσίων υπαλλήλων στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών της Διοίκησης απευθύνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Για τον λόγο αυτό, απευθύνεται προς όλες τις διευθύνσεις προσωπικού υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων "για την ενημέρωση των υπαλλήλων τους και των φορέων αρμοδιότητάς τους προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου να προβούν στην εγγραφή τους στο Μητρώο".

Ειδικότερα το υπουργείο υπενθυμίζει πως "το Μητρώο τηρείται ηλεκτρονικά από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του". Στο πλαίσιο αυτό και για τον σκοπό λειτουργίας του Μητρώου σχεδιάστηκε σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή και φόρμα εγγραφής που υποστηρίζει το Μητρώο και δόθηκαν οδηγίες τόσο στους ενδιαφερόμενους όσο και στις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού των φορέων προέλευσης για τη συμπλήρωσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζει επίσης ότι "βάσει των σχετικών διατάξεων και συμφώνως με τα αναφερόμενα στη σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησης, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, κοινοποιείται υποχρεωτικά με μέριμνα του αιτούντος στη Διεύθυνση Διοικητικού της υπηρεσίας του ή στην αρμόδια Υπηρεσία Προσωπικού του φορέα του, οι οποίες υποχρεούνται να τηρούν κατάσταση με τα στοιχεία του προσωπικού τους, που έχει εγγραφεί στο Μητρώο, και να ενημερώνουν αμελλητί το ΑΣΕΠ για την τυχόν ύπαρξη λόγου διαγραφής από το Μητρώο που συντρέχει στο πρόσωπο οποιουδήποτε μέλους".

Οι υπηρεσίες αυτές είναι επίσης “αρμόδιες να προβαίνουν σε επιβεβαίωση της αλήθειας και ακρίβειας των στοιχείων που διαλαμβάνονται στην αίτηση αναφορικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής στο Μητρώο, επιβεβαίωση η οποία αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ". Για άλλες γενικές και τεχνικές διευκρινίσεις σχετικά με την εγγραφή στο Μητρώο και τη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής, "οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ", καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL