Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Πολίτες απέτρεψαν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας πολίτη με αναπηρία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολίτες απέτρεψαν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας πολίτη με αναπηρία (Video)

Μαζική ήταν η προσέλευση διαδηλωτών στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου το απόγευμα επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ειρηνοδικείο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας πολύτεκνου με αναπηρία που έχει επίσης ένα παιδί με αντίστοιχα προβλήματα.

Συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό, κάτι που κατάφεραν αφού η διαδικασία ματαιώθηκε.

Στα δικαστήρια υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης με τους διαδηλωτές, χωρίς όμως να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε μέσα στο ακροατήριο του Ειρηνοδικείου. Σε δηλώσεις του ο Ηλ. Σμήλιος, εκ μέρους της Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών ανέφερε: «Πετύχαμε μια πρώτη νίκη. Θα είμαστε εδώ κάθε Τετάρτη να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κάθε συμπολίτη, κάθε συνανθρώπου μας».

Η υπόθεση ήρθε στο φως από τον πολίτη που απειλείται με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του και, όπως καταγγέλλει, παρά τις προσπάθειες να ενταχθεί στο «νόμο Κατσέλη» συνάντησε μεθοδευμένες καθυστερήσεις στην έκδοση των απαιτούμενων εγγράφων από τις τράπεζες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL