Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Καταδικάστηκε ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταδικάστηκε ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στον ψυχίατρο της Χρυσής Αυγής Κώστα Παρασχάκη που χορηγούσε ψευδείς βεβαιώσεις σε χρυσαυγίτες βουλευτές για να καταφέρνουν να βγάζουν άδειες οπλοφορίας.

Ο Κ. Παρασχάκης, που υπηρετούσε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και ήταν υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στο Λασίθι στις δημοτικές εκλογές του 2010 και τις βουλευτικές του 2012, έδινε βεβαιώσεις στους χρυσαυγίτες Η. Παναγιώταρο, Ι. Βουλδή, Ε. Μπούκουρα, Π. Ζησιμόπουλο και Α. Γκλέτσο. Η υπογραφή του φιγουράριζε και στα πιστοποιητικά που προσκόμιζε στο δικαστήριο η γνωστή χρυσαυγίτισσα Θέμις Σκορδέλη για να κερδίζει (οκτώ μέχρι τώρα) αναβολές στη δίκη που είχε για ξυλοδαρμό Αφγανού. Για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών για την έκδοση αδειών οπλοφορίας για την οποία καταδικάστηκε του είχε επιβληθεί αργία έξι μηνών από το υπουργείο Υγείας και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Β' Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι το ακροατήριο μετά από αναφορά που κατέθεσε το 2012 στο Δ.Σ. του ΨΝΑ ο διευθυντής και ψυχίατρος του νοσοκομείου Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου. Με αυτή κατήγγειλε τον Παρασχάκη ότι "έδωσε στη διάρκεια της εφημερίας δύο πιστοποιητικά για έκδοση άδειας οπλοφορίας και μάλιστα σε δύο άτομα των οποίων και μόνον η όψη, όπως ελέχθη, τραβούσε τουλάχιστον την προσοχή... Το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα εννέα ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, τον Κ. Παρασχάκη, και μάλιστα κατ' ανάθεσιν από το ΔΣ. Δεν πρόκειται για απλό και παρασυρμένο ή αφελή οπαδό".

Στην αναφορά επίσης ο Θ. Μεγαλοοικονόμου εφιστούσε την προσοχή "στο σοβαρό κεφάλαιο των ψυχιατρικών πιστοποιητικών για έκδοση αδειών οπλοφορίας, που αποδεδειγμένα έχει χορηγήσει σε μέλη της ΧΑ, ο ακριβής αριθμός των οποίων, με τον τρόπο που διεξάγονται οι σχετικές διαδικασίες στο ΨΝΑ, δύσκολα μπορεί να βρεθεί"...

Σήμερα ο Κ. Παρασχάκης έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και συμμετέχει στην έτερη ναζιστική οργάνωση Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL