Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Σπίρτζης κατά Ν.Δ. για τα πεπραγμένα 60 χρόνων στον ΟΑΣΘ: / Σπίρτζης κατά Ν.Δ. για τα πεπραγμένα 60 χρόνων στον ΟΑΣΘ: «Στηρίζετε τα συμφέροντα που σας στηρίζουν»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σπίρτζης κατά Ν.Δ. για τα πεπραγμένα 60 χρόνων στον ΟΑΣΘ: / Σπίρτζης κατά Ν.Δ. για τα πεπραγμένα 60 χρόνων στον ΟΑΣΘ: «Στηρίζετε τα συμφέροντα που σας στηρίζουν»

«Το πάρτι του παλαιοκομματισμού στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, μέσω του ΟΑΣΘ, έλαβε τέλος» διαμήνυσε χθες εκ νέου ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, που με ανακοίνωσή της επέρριπτε ευθύνες στην κυβέρνηση για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Θεσσαλονικείς από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Ο Χρ. Σπίρτζης χαρακτήρισε «πολιτικό θράσος» τα όσα ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αντί να βγάζει ανακοινώσεις για τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στελέχη της με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, να αναλάβει τις ευθύνες της και να απολογηθεί στον ελληνικό λαό και στον λαό της Θεσσαλονίκης». Μάλιστα τόνισε ότι «η ευθύνη για την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας ανήκει εξ ολοκλήρου σε όσους από το παλιό πολιτικό σύστημα και τη Ν.Δ. καλόμαθαν τους ανθρώπους τους στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να παίρνουν διαρκώς, με σκανδαλώδεις συμβάσεις, χωρίς δομές ελέγχου και κανόνες επιτήρησης, επιδοτήσεις και επιπλέον να τους ικανοποιούνται πρόσθετες επιδοτήσεις από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, θέτοντας σε ομηρεία την πόλη και τους πολίτες».

Ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε ότι το υπουργείο δεν αρνήθηκε ποτέ να συναντήσει τους εργαζόμενους και ότι είναι «στο πλευρό των εργαζομένων για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον ΟΑΣΘ».

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουμε στον σχεδιασμό της διοίκησης του ΟΑΣΘ, εκπροσώπων εργαζομένων - μετόχων σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και, όπως αποδεικνύεται της Ν.Δ. και των συνεργατών της, για να χαρίσουμε πρόσθετα χρήματα του ελληνικού λαού» και πως «δεν πρόκειται να δοθούν νέα ‘δωράκια’ στον ΟΑΣΘ από τα 866.609.724,48 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη καταβληθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες στον ΟΑΣΘ από το έτος 2009 μέχρι και τον Αύγουστο του 2016».

Στο μεταξύ χθες ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης έσπευσε να τορπιλίσει τη σημερινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία, όπως είπε, δεν θα παραστεί ο ίδιος και τον οργανισμό θα εκπροσωπήσει ο γενικός του διευθυντής και δύο νομικοί σύμβουλοι. Ο κ. Στεφανίδης τόνισε πάλι ότι ο ΟΑΣΘ δεν έχει χρήματα για να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων και επέμενε ότι το κράτος οφείλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και πως τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους.

«Μόλις έπαιρνα την αντισταθμιστική καταβολή, η πρώτη μου δουλειά ήταν να πληρώσω τους εργαζόμενους. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τότε που δεν πληρώνουν τα υπουργεία και ασκούν κοινωνική πολιτική μέσω του ΟΑΣΘ. Πάνε να κλείσουν δύο χρόνια χωρίς να μου έχουν δώσει ευρώ» ανέφερε.

Ωστόσο δεν σχολίασε ότι οι μέτοχοι πήραν τα μερίσματά τους και ορισμένοι έχουν πάρει και το μέρισμα του Ιουνίου. «Για τη συνάντηση η οδηγία μου στον νομικό μου σύμβουλο είναι να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του υπουργείου Εργασίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» δηλώνει ότι υποστηρίζει «τον αγώνα των εργαζομένων για το προφανές, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων» και πως «η υποχρέωση πληρωμής βαρύνει την εταιρεία, από τη στιγμή μάλιστα που επίσημα κυβερνητικά στελέχη βεβαιώνουν πως το κράτος έχει δώσει τις επιδοτήσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL