Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Κανονικά σήμερα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κανονικά σήμερα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Κανονικά θα κυκλοφορούν από σήμερα τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να λύσουν την επίσχεση εργασίας στην οποία είχαν προχωρήσει διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών, σε ένδειξη καλής θέλησης εν όψει της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχε το υπουργείο Εργασίας και, όπως ανακοινώθηκε, σε αυτήν θα συμμετέχουν, πέρα από τους εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εργασίας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ανδρέας Νεφελούδης και Πέτη Πέρκα. «Είχαμε πει ότι αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους να καθίσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων. Αφού αυτό ορίστηκε για την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας και εμείς δεν θα μπορούσαμε να αθετήσουμε τα λεγόμενά μας" δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης, ενώ προειδοποίησε ότι αν η συνάντηση δεν δώσει αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Χθες το Δ.Σ. του ΟΑΣΘ κατέθεσε αγωγή ζητώντας να κηρυχθεί καταχρηστική η επίσχεση εργασίας στην οποία προχώρησαν οι εργαζόμενοι και σήμερα αναμένονταν η σχετική απόφαση. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους το δικαστήριο δύσκολα θα δικαίωνε τους εργαζόμενους, ενώ ο κ. Τσερμενίδης δήλωνε χθες ότι το σωματείο θα κατέθετε και αυτό αγωγές κατά του ΟΑΣΘ για τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία. Παρά ταύτα, οι σχέσεις του Δ.Σ. του σωματείου και της διοίκησης του ΟΑΣΘ δεν φαίνεται να διαταράσσονται ιδιαίτερα. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης έσπευσε χθες να αναγνωρίσει το δίκαιο των εργαζομένων και να διευκρινίσει ότι η διοίκηση δεν ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, αλλά μόνο καταχρηστική η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων, κάτι που θα είχε και οικονομικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους. Η διοίκηση του σωματείου, επίσης, και χθες δεν έστρεφε τα βέλη της κατά της διοίκησης του ΟΑΣΘ, αλλά ζητούσε κυβερνητική παρέμβαση...

Έκκληση να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους απηύθυνε χθες στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. «Η διοίκηση του ΟΑΣΘ οφείλει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να τους πληρώσει, καθώς και το κράτος να τηρήσει τη σύμβαση που έχει» δήλωσε και πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν το κράτος να ορίζει τη συγκοινωνία μιας πόλης. Η ιστορία των συγκοινωνιών σε μια πόλη είναι ζήτημα των δήμων. Το μόνο σχήμα που μπορεί να λειτουργήσει είναι η διαδημοτική συνεργασία, που θα είναι κοινωνικό έργο και όχι κερδοσκοπικού χαρακτήρα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL