Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Πράττω: Υπάρχει καλύτερο αύριο εφόσον όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες πράττουμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πράττω: Υπάρχει καλύτερο αύριο εφόσον όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες πράττουμε

Το μήνυμα του Πράττω είναι ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει καλύτερο αύριο, εφόσον όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες πράττουμε, αναφέρει η κίνηση ιδεών και δράσης με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα δυο χρόνων από την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σαράντα δυο χρόνια συμπληρώνονται από την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Σαράντα δυο χρόνια συμπληρώνονται και από την εθνική προδοσία στην Κύπρο.

Τα δυο αυτά γεγονότα είναι αλληλένδετα και θα υπενθυμίζουν πάντα στους Έλληνες τα δεινά που επήλθαν όταν η δημοκρατική επιλογή του λαού αγνοήθηκε και οι δημοκρατικοί θεσμοί καταλύθηκαν. Τραγικές συνέπειες του πραξικοπήματος του 1967 η επταετής δικτατορία και η προδοτική πολιτική στην Κύπρο που επέτρεψε την Τουρκική εισβολή.

Όλοι μας πρέπει να θυμόμαστε τα ιδανικά που ενέπνευσαν εκείνους τους ήρωες, όπως είναι η Δημοκρατία, η εθνική ανεξαρτησία, η κοινωνική δικαιοσύνη. Σε αυτόν τον διαρκή αγώνα θα πρέπει να πρωτοστατήσει κυρίως η νέα γενιά της πατρίδας μας, που καλείται να αντιμετωπίσει μαζί με τις μεγαλύτερες γενιές, το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας.

Το μήνυμα σήμερα είναι συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της Δημοκρατίας. Πρέπει όλοι να εγκαταλείψουν την παθητική και εν μέρει μοιρολατρική στάση που τους διακατέχει και να στρατευτούν με τις πολικές δυνάμεις που πιστεύουν ότι η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, θα δημιουργήσει καλύτερο αύριο για τα παιδιά της.

Οι δύο επέτειοι μας υπενθυμίζουν ότι οι Έλληνες αποστρέφονται τον φασισμό και τις ακροδεξιές εκφάνσεις τους και σέβονται τη διαφορετικότητα των συμπολιτών τους και των συνανθρώπων τους. Άλλωστε και τα δυο αυτά στοιχεία είναι χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα του ΠΡΑΤΤΩ είναι ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει καλύτερο αύριο, εφόσον όλοι οι Δημοκρατικοί πολίτες ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL