Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Έφτασε ήδη ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος / Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Άγιο Όρος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφτασε ήδη ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος / Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Άγιο Όρος

Θεσσαλονίκη: Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας θα πραγματοποιηθεί σήμερα νωρίς το απόγευμα η προσκυνηματικού χαρακτήρα επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Άγιο Όρος. Ήδη από μέρες στη μοναστική κοινότητα βρίσκονται άνδρες της ασφάλειας του Βλ. Πούτιν και σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή «δεν πετά κουνούπι» χωρίς να το γνωρίζουν.

Άνδρες με μαύρα κουστούμια κυκλοφορούν στις Καρυές, drones και ελικόπτερα πετάνε συνεχώς στον ουρανό, ενώ έχουν επιστρατευτεί ακόμη και βατραχάνθρωποι. Η αθωνική πολιτεία μέχρι την ολοκλήρωση της επίσκεψης Πούτιν θα θυμίζει "φρούριο", ενώ δρακόντεια θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" όπου θα φτάσει ο Ρώσος πρόεδρος για να μετακινηθεί προς το Άγιο Όρος.

Για τις μετακινήσεις του θα χρησιμοποιηθούν τρία παρόμοια θωρακισμένα αυτοκίνητα, ενώ η αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει θα μεταβεί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με θωρακισμένο όχημα στην Ουρανούπολη. Για τη μετάβαση του Ρώσου προέδρου και της συνοδείας του στο Άγιο Όρος θα χρησιμοποιηθούν τρία ταχύπλοα, τα οποία θα συνοδεύουν δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Θα τον υποδεχθεί στις Καρυές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που θα φθάσει εκεί μία ώρα νωρίτερα με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Η επίσημη υποδοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει στον Ναό του Πρωτάτου, με προσφώνηση από τον πρωτοεπιστάτη γέροντα Παύλο τον Λαυρεώτη και θα του δοθεί ως δώρο αντίγραφο της εικόνας του Χριστού Ένθρονου, που βρίσκεται στον Ναό του Πρωτάτου αγιογραφημένη περίπου το 1300 από τον Μανουήλ Πανσέληνο, που φιλοτεχνήθηκε από αγιορείτες μοναχούς στις Καρυές.

Στη συνέχεια, ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου θα τον υποδεχθεί ο αρχιμανδρίτης Ιερεμίας, ενώ συνολικά η επίσκεψή του στην αθωνική πολιτεία υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει έως τέσσερις ώρες.

Στο μεταξύ, χθες έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας Αλεξέι Ποπόφ και ο μητροπολίτης Κασσάνδριας κ. Νικόδημος. Ο πατριάρχης Μόσχας αναχώρησε αμέσως οδικώς για την Ουρανούπολη, από όπου στη συνέχεια με σκάφος θα μεταβεί στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα, ενώ το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL