Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Nέα μήνυση από τη Χαρά Νικοπούλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Nέα μήνυση από τη Χαρά Νικοπούλου

Η γνωστή δασκάλα που δραστηριοποιείται στη Θράκη κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας "Φωνή της Ροδόπης" για σειρά δημοσιευμάτων που αφορούσαν τη δραστηριότητά της στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι η ίδια είχε καταθέσει αγωγές κατά των μειονοτικών εφημερίδων της Κομοτηνής, τις οποίες είχε κερδίσει, για τα επεισόδια που είχαν συμβεί στο χωριό Δέρειο του Έβρου.

Τα δημοσιεύματα της "Φωνής" ασκούσαν κριτική στην απόφαση του Στρατού να παραχωρήσει στη Χαρά Νικοπούλου έκταση αρκετών στρεμμάτων σε ορεινή περιοχή της Ροδόπης που στόχο είχε να ανεγείρει οικοτροφείο. Επίσης ασκούσε κριτική στον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη για άδεια που είχε παραχωρήσει για την ίδια υπόθεση.

Η ίδια έχει ιδρύσει την "Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη", ένα σωματείο με εθνικοθρησκευτικό προσανατολισμό, και έγινε γνωστή από παρουσιάσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα και τιμήθηκε από την Ακαδημία. Είναι προφανές όμως ότι η δράση της έχει προκαλέσει ενόχληση στη μειονότητα αλλά και σε κομμάτι της πλειονότητας. Είναι κρίσιμο ζήτημα να διερευνηθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας το πώς έγινε αυτή η παραχώρηση, τι προβλέπουν οι όροι της παραχώρησης της έκτασης αυτής και για ποιον λόγο και με ποια κριτήρια παραχωρήθηκε. Αν θέτουμε αυτά τα ερωτήματα, είναι γιατί δεν γνωρίζουμε άλλη περίπτωση συλλόγου ή σωματείου στο οποίο το ΥΕΘΑ έχει παραχωρήσει έκταση παρόμοιου μεγέθους. Αυτό που οφείλει να εξηγήσει το αρμόδιο υπουργείο είναι αν όλα έγιναν όπως πρέπει ή όχι.


Σταμάτης Σακελλίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL