Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Κατάθεση στους Ελβετούς ανακριτές / Μίζες σε πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας αποκάλυψε ο Ν. Ζήγρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατάθεση στους Ελβετούς ανακριτές / Μίζες σε πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας αποκάλυψε ο Ν. Ζήγρας

Νέα πρόσωπα βάζει "στο κάδρο" των ευθυνών για τη διακίνηση του μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα TOR M1 ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας απολογούμενος σε κλιμάκιο Ελβετών ανακριτών στην Αθήνα. Πρόκειται για τον Ελληνοελβετό τραπεζίτη ο οποίος κατά τους ισχυρισμούς του "ξέπλενε" το βρόμικο χρώμα μέσω αγοράς πινάκων ζωγραφικής στο Λονδίνο, αλλά και έναν πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας, τον οποίο πάντως δεν κατονόμασε, που παρείχε συνδρομή ώστε να συγκαλυφθούν οι "αμαρτωλές" διαδρομές του χρήματος.

Ο Ν. Ζήγρας απολογήθηκε επί οκτώ και πλέον ώρες στους Ελβετούς δικαστές στο πλαίσιο των ερευνών της Ελβετικής δικαιοσύνης για τις παρασπονδίες του δικού τους τραπεζικού συστήματος και οποίες διεξάγονται εδώ και δύο χρόνια. Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση έχει ήδη εξεταστεί και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Ζήγρας υποστήριξε στην απολογία του ότι ο Ελληνοελβετό τραπεζίτη, που είναι ήδη προφυλακισμένος στην Ελβετία, τον προσέγγισε για να του πουλήσει πίνακες ζωγραφικής και στη συνέχεια με μια απλή φωτοτυπία διαβατηρίου κατάφερε να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στη Morgan Stanley Ζυρίχης, ο οποίος εξυπηρετούσε την υπεράκτια εταιρεία Nulufield Development INC. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα, "με εντολή πληρωμής που δόθηκε μέσω e-mail, μεταβιβάστηκαν χρήματα σε εταιρεία που ανήκε σε στενό φίλο του Ελληνοελβετό τραπεζίτη στο Λονδίνο και από εκεί τα χρήματα εμβάστηκαν σε λογαριασμό μιας εταιρείας που ανήκει στον προφυλακισμένο Ελβετό τραπεζίτη". Ο ίδιος υποστήριξε ότι ουδέποτε παρέλαβε πίνακες, παρ' ότι ήταν ο υποτιθέμενος αγοραστής.

Με δηλώσεις του επίσης μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του τόνισε ότι "εγκάλεσα την ελβετική δικαιοσύνη, διότι, προκειμένου να προστατεύσει το ελβετικό τραπεζικό σύστημα, δεν έχει κυνηγήσει όλους αυτούς που πλαστογραφούσαν την υπογραφή μου, έκαναν εικονικές τραπεζικές συναλλαγές και υπεξαιρούσαν χρήματα από μίζες, ενώ υπενθύμισα πως ένα μέρος από τις μίζες αυτές είχε παραλήπτη πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας προκειμένου να συγκαλύψει τις διαδρομές των αμαρτωλών χρημάτων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL