Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

633.312 άνθρωποι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης έγινε. Το Σάββατο ολοκληρώθηκε η δεκαήμερη παράταση που είχε δοθεί για την υποβολή των αιτήσεων που αφορούν την πρόσβαση στα κοινωνικά επιδόματα του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση ...

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης έγινε. Το Σάββατο ολοκληρώθηκε η δεκαήμερη παράταση που είχε δοθεί για την υποβολή των αιτήσεων που αφορούν την πρόσβαση στα κοινωνικά επιδόματα του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και διασταύρωση των στοιχείων, ώστε να προκύψουν οι κατάλογοι των ωφελούμενων και να αρχίσει η υλοποίηση των παροχών. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων σταμάτησε στις 300.226, που αντιστοιχούν συνολικά σε 633.312 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα οι 293.786 αφορούν την επιδότηση σίτισης, οι 140.366 την επανασύνδεση ρεύματος και την παροχή δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας και οι 90.015 το επίδομα ενοικίου. Τα συνολικά στοιχεία των αιτήσεων περιλαμβάνουν τόσο αυτές που έχουν αίτημα μόνο για ένα επίδομα, όσο και τις συνδυαστικές.

Το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου υπογραμμίζοντας ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο την ακραία φτώχεια. Η αναπληρώτρια υπουργός υπενθύμισε ακόμα ότι για τη σίτιση θα ακολουθήσει πρόγραμμα 135 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και προορίζεται για την περίοδο 2015-16.

Στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η Θ. Φωτίου στάθηκε στην κινητοποίηση που διαπιστώθηκε από τους κοινωνικούς εταίρους, όπως η Εθνική Τράπεζα που δίνει δωρεάν την κάρτα σίτισης, και εξήρε τη δύναμη της κοινωνίας λέγοντας ότι "μπορεί να πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα" συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στο "να μην είναι κανείς μόνος στην κρίση".

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ωμοί και αναίσχυντοι

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις