Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Μετά την παραίτηση Μίχου για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους / Νέος δήμαρχος Αριστοτέλη ο Γιώργος Ζουμπάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά την παραίτηση Μίχου για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους / Νέος δήμαρχος Αριστοτέλη ο Γιώργος Ζουμπάς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΛΗΚΑ

Θεσσαλονίκη

Ο μέχρι χθες πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς διαδέχεται τον Γιάννη Μίχο στον δημαρχιακό θώκο μετά την παραίτηση του τελευταίου από το αξίωμα για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Το βράδυ της Τρίτης οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Κινήματος Ανάπτυξης» συνεδρίασαν για να αναδείξουν τον νέο δήμαρχο Αριστοτέλη και ο Γιώργος Ζουμπάς εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία. Μάλιστα από χθες εκτελεί χρέη δημάρχου, ενώ έναντι της δημοτικής ομάδας και των πολιτών δεσμεύτηκε ότι η δημοτική παράταξη θα συνεχίσει στις ίδιες γραμμές, τόσο για το θέμα των μεταλλείων και την περιβαλλοντοκτόνο εξόρυξη στις Σκουριές όσο και για όλα τα υπόλοιπα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. «Ελπίζω από εδώ και πέρα όλα να πάνε καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Γ. Ζουμπά ψήφισαν 15 από τους 16 δημοτικούς συμβούλους του «Κινήματος Ανάπτυξης».

Ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη είναι 61 χρόνων και γεννήθηκε στην Ιερισσό. Εκλέγεται εδώ και τέσσερις τετραετίες δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή του, ενώ στις τελευταίες εκλογές ήρθε πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος. Είναι συνταξιούχος του ΟΤΕ και διετέλεσε πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου της 8ης Γεωγραφικής Ενότητας.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Μίχος, που εξελέγη δήμαρχος Αριστοτέλη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τη στήριξη του κινήματος SOS Χαλκιδική στις 24 Απριλίου, ανακοίνωσε καταρχήν στη δημοτική ομάδα και τα μέλη της παράταξης και στη συνέχεια δημόσια την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου. Πολλοί έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η απόφασή του αυτή έχει να κάνει με τις εξελίξεις στο θέμα της «επένδυσης» της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και τις εντάσεις που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος ωστόσο διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις φήμες και ξεκαθάρισε ότι η αποχώρησή του από τη δημαρχία είναι για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL