Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.0°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.6°C21.6°C
2 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.6°C24.4°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.8°C23.8°C
1 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.9°C20.2°C
0 BF 72%
Ποδοπάτησαν δυο Ελληνίδες ως ξένες / Δικάζεται σήμερα κλιμάκιο της Χ.Α. στη Δράμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποδοπάτησαν δυο Ελληνίδες ως ξένες / Δικάζεται σήμερα κλιμάκιο της Χ.Α. στη Δράμα

Π. Μπαντέμης

Μια από τις δεκάδες υποθέσεις που περιλαμβάνουν στη δικογραφία για την Χ.Α. εκδικάζεται σήμερα στο Γ' Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων με τον γραμματέα της Τ.Ο. Δράμας της οργάνωσης Π. Μπαντέμη μεταξύ των κατηγορουμένων.

Η υπόθεση αφορά τον ξυλοδαρμό και τη ληστεία δύο μεσήλικων Ελληνίδων με καταγωγή από το Δέλβινο, τις οποίες οι χρυσαυγίτες θεώρησαν "ξένες" και θέλησαν μάλιστα να τους κάνουν έλεγχο ταυτοτήτων. Για την ίδια υπόθεση έχουν καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ανηλίκων Αθηνών δυο άτομα που μετείχαν στην ομάδα, ενώ είχε αναγνωριστεί το ρατσιστικό κίνητρο.

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γύρω στις 14.30 ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων, φέροντας αλυσίδες, μεταλλικά και ξύλινα ρόπαλα, περικύκλωσαν τις δυο γυναίκες, τις ρώτησαν αν είναι Ελληνίδες, τους ζήτησαν τις ταυτότητές τους και, όταν αυτές αρνήθηκαν να τις επιδείξουν, τις χαστούκισαν, τις έφτυσαν, τις έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τις χτυπούν στο σώμα και στο κεφάλι, μέχρι που η μία λιποθύμησε. Πριν αποχωρήσουν, οι επιτιθέμενοι τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλάμβανε, εκτός των δύο ανηλίκων και του γραμματέα της Τ.Ο. Δράμας, τους Alexander Steven-James και Φούρναρο Γεώργιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL