Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Ένοχος για ληστεία και ανθρωποκτονία ο Τ. Θεοφίλου, αθώος για τους "Πυρήνες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένοχος για ληστεία και ανθρωποκτονία ο Τ. Θεοφίλου, αθώος για τους "Πυρήνες"

Ένοχο ομόφωνα για απλή ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά για τη ληστεία στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 και ένοχο κατά πλειοψηφία για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία για το θάνατο του ταξιτζή Δημήτρη Μίχα, έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον αναρχικό Τάσο Θεοφίλου. Αντίθετα, κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία δύο έναντι ενός για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς τον αποσυνέδεσε ξεκάθαρα από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Επίσης, τον έκρινε αθώο κατά πλειοψηφία για τις κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικών και πολεμικού υλικού, όπως και για πλαστογραφία.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο παρά το γεγονός ότι κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν αναγνώρισε το νεαρό αναρχικό του επέβαλε την εξοντωτική ποινή των 25 ετών κάθειρξης κατά συγχώνευση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 5 χρόνια, χωρίς αναστολή. Επίσης, δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ύψος της ποινής δεν ανταποκρίνεται στην ετυμηγορία του δικαστηρίου να του αποδώσει ελαφρότερη κατηγορία σχετικά με την ανθρωποκτονία. Έτσι λοιπόν η αρχική κατηγορία της άμεσης ανθρωποκτονίας μετετράπη σε απλή συνέργεια, αδίκημα που έχει ηπιότερη ποινική μεταχείριση.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει ποινές 18 ετών για την απλή ληστεία και 18 ετών για την απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και από 5 έτη για τις επιμέρους πράξεις της πλαστογραφίας, οπλοφορίας και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL