Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σοβαρά προβλήματα συνδεσιμότητας της Αίγινας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σοβαρά προβλήματα συνδεσιμότητας της Αίγινας

Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσαν 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Νεκτάριου Σαντορινιού για τα σοβαρά προβλήματα συνδεσιμότητας αντιμετωπίζει το νησί της Αίγινας.

Όπως καταγγέλλεται από τους τοπικούς φορείς του νησιού, η σύνδεση ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΟΥΒΑΛΑ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑΣ έχει σχεδόν αδρανοποιηθεί, αφού φέτος, τη χρονιά δηλαδή που θα έπρεπε όλα τα νησιά να ενισχυθούν έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ισχαιμική τουριστική κίνηση και να ενεργοποιηθεί η τοπική οικονομία των νησιών, το συγκεκριμένο δρομολόγιο, μέχρι τέλος Ιουνίου, δεν εκτελείτο από κανένα πλοίο, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους επαγγελματίες του τουρισμού και στους κατοίκους της βορειοανατολικής πλευράς της Αίγινας, η οποία είναι και η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του νησιού.

Περαιτέρω και ενώ η σχετική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) καθυστέρησε δραματικά, επιτείνοντας το κλίμα δυσφορίας στα νησιά, στην πρόσφατη απόφασή του (02/30-06-2020) ενέκρινε τη δρομολόγηση, για τη συγκεκριμένη γραμμή, ενός και μόνο πλοίου. Έτσι, μετά την αδυναμία κατάρτισης ενός αξιόπιστου και με σχέδιο ακτοπλοϊκού δικτύου, το Υπουργείο καταδικάζει την μισή και πλέον Αίγινα σε απομόνωση, δρομολογώντας μάλιστα πλοίο που δεν επιτρέπει την μεταφορά οχημάτων, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία του νησιού. 

Ρωτούν τον υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ενισχύσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αίγινας, ειδικά για τη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΟΥΒΑΛΑ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑΣ. Την ώρα που εκφράζεται η γενική δυσφορία για την ακατάλληλη, αντιαναπτυξιακή και ισχαιμική δρομολογιακή σύνδεση των νησιών της χώρας, ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ακτοπλοϊκού δικτύου και της αρτιότερης συνδεσιμότητας των νησιών;»

Οι ερωτώντες βουλευτές

Σαντορινιός Νεκτάριος
Δρίτσας Θοδωρής
Αλεξιάδης Τρύφων
Κασιμάτη Νίνα
Ραγκούσης Γιάννης

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL