Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Πετρόπουλος: Συνδυάζουν τις δεξιές ιδεοληψίες με τον πολιτικό μισανθρωπισμό του ακραίου κέντρου (Ηχητικό)

Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να προετοιμάσει την κατάσταση ώστε να μην επαναληφθούν οι πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις τα πρώτα χρόνια των μνημονίων

Έπεται βαρύς «οικονομικός Χειμώνας» και η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να μην επαναληφθούν οι πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, συνδυάζοντας στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις τις δεξιές ιδεοληψίες με τον πολιτικό μισανθρωπισμό του ακραίου κέντρου, είπε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Εάν την περίοδο των μνημονίων ίσχυαν όσα φέρνει τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η πλειονότητα των συγκεντρώσεων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή και το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ θα ήταν αντιμέτωπα με τεράστιες αποζημιώσεις, προσημειώσεις για θανάτους, καταστροφές περιουσιών, κτλ., επειδή δεν κατάφεραν να πειθαρχήσουν, ελέγξουν, αστυνομεύσουν, διαδηλώσεις των 100.000, 200.000, 300.000 πολιτών, είπε ο κ. Πετρόπουλος.

Είναι πάρα πολλές κατά τον ίδιο οι επιδιώξεις που συνυπάρχουν στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις:

- επικοινωνιακός αντιπερισπασμός από τα πολύ μεγάλα προβλήματα

- ιδεολογικού χαρακτήρα θέματα της Νέας Δημοκρατίας και του συνασπισμού δυνάμεων γύρω της

- ενσωμάτωση της ιδεοληψίας περί ανάγκης «τέλους της Μεταπολίτευσης»

Με το αφήγημα ότι πρέπει να τελειώσει η Μεταπολίτευση της «ασυδοσίας διαδηλωτών», προφανώς για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη ο καλύτερος τρόπος είναι να γυρίσουμε σε νομοθέτημα της Χούντας.

Εμφανίζονται και διάφορων ειδών ευφημισμοί για να δικαιολογήσουν το ακραίο αυτό νομοσχέδιο, συνέχισε ο κ. Πετρόπουλος. Εγκαλούν τους διαδηλωτές ως ασύδοτους, ότι κάνουν μεγάλο αριθμό συγκεντρώσεων και παρακωλύουν την κοινωνική και οικονομική ζωή. Εδώ οι δεξιές ιδεοληψίες συναντούνται με τον πολιτικό μισανθρωπισμό του ακραίου κέντρου, είπε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας ότι ο πρώτος που έβαλε στην δημόσια συζήτηση και μάλιστα σε ιδιαίτερο χρόνο, το 2012, το ζήτημα των διαδηλώσεων, ήταν ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, σήμερα βουλευτής του ΚΙΝΑΛΛ.

Καθώς έπεται οικονομικός βαρύς Χειμώνας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να προετοιμάσει την κατάσταση ώστε να μην επαναληφθούν οι πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, προσέθεσε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις