Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η στρεβλή εικόνα της «ανακύκλωσης» - Πλασματικά τα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ

Κάθε χρόνο δημοσιοποιούνται από τον ΕΔΣΝΑ τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης για τους Δήμους της Αττικής. Τα στοιχεία αυτά είναι εντελώς πλασματικά και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σημειώνει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, καθηγητής ΕΜΠ και υπεύθυνος για το πετυχημένο πρόγραμμα ανακύκλωσης Waste4think στο Χαλάνδρι, Γεράσιμος Λυμπεράτος.

Όπως εξηγεί: "Ο λόγος είναι ότι δεν γίνεται καταγραφή του υπολείμματος του μπλε κάδε που καταλήγει στον ΧΥΤΑ ανά Δήμο."

"Απλά υποτίθεται ότι το ίδιο ποσοστό υπολείμματος ισχύει για όλους τους Δήμους που οδηγούν το περιεχόμενο των μπλε κάδων στα ΚΔΑΥ."

"Αυτό δε μάλιστα, καθόλου τυχαία, έχει διαρκή αυξητική τάση και ανέρχεται στο 52%."

"Αν θέλει λοιπόν ένας Δήμος να "ανεβάσει" τα ποσοστά ανακύκλωσης δεν έχει παρά να πετάει τα περισσότερα από τα απορρίμματα του στους μπλε κάδους. Το 48% από αυτά θα θεωρηθεί ανακυκλώσιμο υλικό!!!"

"Αυτός είναι και ο λόγος που το ποσοστό του υπολείμματος στον μπλε κάδο έχει διαρκώς αυξητική τάση στην Αττική..."

"Το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα σοβαρό όταν πλέον υπάρχουν και οικονομικές συνέπειες από τη συμπεριφορά του κάθε Δήμου..."

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις