Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο» από την ΕΡΤ ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ «κόπηκε» την τελευταία στιγμή, αν και είχε προγραμματιστεί να προβληθεί

Την προβολή του Β' μέρους του ντοκιμαντέρ «Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο», από την ΕΡΤ που «κόπηκε» την τελευταία στιγμή, αν και είχε προγραμματιστεί, ζητεί ο Δήμος Ικαρίας.

«Το έχουμε πληρώσει και θέλουμε να το δούμε», τονίζουν δημοτικοί σύμβουλοι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι «φαίνεται ότι δε "χωράνε" τέτοιες μαρτυρίες στην επίσημη εκδοχή της ιστοριογραφίας».

Την ίδια ώρα έχει, όπως τονίζουν οι ίδιοι και η Ομογένεια ετοιμάζει αντιδράσεις.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με προβληματισμό και αγανάκτηση το Δημοτικό Συμβούλιο της Ικαρίας παρακολουθεί την συνεχιζόμενη αυθαιρεσία από μέρους της ΕΡΤ, να ακυρώσει αδικαιολόγητα την προβολή του β’ μέρους του ντοκιμαντέρ ¨Ικαριώτες πρόσφυγες στο Β’ ΠΠ¨.

Μήπως υπάρχει κάτι ενοχλητικό σε ένα ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει την προσφυγιά ως επιλογή επιβίωσης στα χρόνια του πολέμου.

Μήπως υπάρχει κάτι ενοχλητικό στους καταυλισμούς του Τσεσμέ, του Λιβάνου, της Συρίας, στα «σύρματα» του Ντεκαμερέ.

Μήπως υπάρχει κάτι ενοχλητικό στα πρόσωπα και την προφορική ιστορική μαρτυρία των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν στο ντοκιμαντέρ.

Είναι κρίμα μέχρι σήμερα κανείς να μην έχει αναλάβει, έντιμα, το βάρος της επιλογής του. Αντίθετα διασπείρονται φήμες και »διαρροές» με τις οποίες δηλώνουμε ρητά ότι δεν θα ασχοληθούμε καθόλου.

Μόνο επίσημες κουβέντες.

Μένουμε στα δεδομένα, το ντοκιμαντέρ είναι επίσημη παραγωγή της ΕΡΤ, είχε περάσει από τεχνική επεξεργασία από τους τεχνικούς της ΕΡΤ, είχε προβληθεί τηλεοπτικά το α’ μέρος (10 Αυγούστου 2019) και είχε οριστεί ημερομηνία προβολής του β’ μέρους (28 Οκτωβρίου 2019) με δελτίο τύπου και τηλεοπτικό τρέιλερ.

Σας δηλώνουμε με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο ότι αποτελεί ευθεία προσβολή της ιστορικής μνήμης του Ικαριακού λαού και ωμή παρέμβαση και απαξίωση της δουλειάς των εργαζομένων η συνεχιζόμενη επιλογή σας.

Ζητάμε να μας απαντήσετε άμεσα γιατί δεν προβλήθηκε ποτέ το β’ μέρους του ντοκιμαντέρ «Ικαριώτες πρόσφυγες στο Β’ ΠΠ».

Ζητάμε να μας ορίσετε σαφή ημερομηνία τηλεοπτικής προβολής του β’ μέρους του ντοκιμαντέρ «Ικαριώτες πρόσφυγες στο Β’ ΠΠ».

Ζητάμε να έχει όλη η Ικαρία πρόσβαση σε αυτό που πληρώνει, δηλαδή σε όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ καθώς και από κάθε σημείο του νησιού.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις