Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εισαγγελική έρευνα για τα ξενοφοβικά μπλόκα στα Βρασνά

Επείγουσα προκαταρτική έρευνα για τα ξενοφοβικά μπλόκα που στήθηκαν στα Βρασνά διέταξε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Επείγουσα προκαταρτική έρευνα για τα ξενοφοβικά μπλόκα που στήθηκαν στα Βρασνά διέταξε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από έγγραφη καταγγελία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι για τα όσα φαιδρά διαδραματίστηκαν στην περιοχή και ανάγκασαν λεωφορεία με πρόσφυγες που ήταν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία των Βρασνών να φύγουν για την Εύβοια.

Την έρευνα θα διενεργήσει το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράνομης βίας κατά συρροή και από κοινού με ρατσιστικά κίνητρα και της υποκίνησης μίσους και βίας.

Θα ερευνηθεί εάν οι ξενοφοβικές αντιδράσεις ομάδας κατοίκων είχαν ως αποτέλεσμα την ματαίωση συμφωνιών και συμβάσεων με ξενοδόχους της περιοχής, όπως και εάν δηλώσεις εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας προκάλεσαν τις ξενοφοβικές αντιδράσεις.

Επίσης θα κληθούν να καταθέσουν εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που έχουν αναλάβει την ασφαλή τοποθέτηση αιτούντων ασύλου σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην ενδοχώρα και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι που έκαναν και την έγγραφη καταγγελία. 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις