Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παραμένει η ποινή στον Κουκούτση της Χρυσής Αυγής για τη συκοφάντηση του Π. Κωνσταντίνου

Το Εφετείο απέρριψε το αίτημα του πρώην βουλευτή της Χ.Α., Δ. Κουκούτση ως ανυπόστατο και η ποινή των 15 μηνών φυλάκισης με αναστολή για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Π. Κωνσταντίνου παραμένει

Ως ανυπόστατη απέρριψε το δικαστήριο την έφεση του Δημήτρη Κουκούτση, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), τον Αύγουστο του 2012, ο Δ.Κουκούτσης είχε επιτεθεί σε αντιπροσωπεία του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στο προαύλιο της Βουλής, στην οποία συμμετείχε και ο Πέτρος Κωνσταντίνου ενώ αμέσως μετά εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι «πέταξε με τις κλωτσιές έξω από τη Βουλή τον Πακιστανολάγνο Πέτρο Κωνσταντίνου, αρχηγό του Ανταρσία, δολοφόνο της ΜΑΡΦΙΝ και όχι μόνο...».

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, «ήταν η περίοδος που η Χρυσή Αυγή προσπαθούσε να μετατρέψει την εκλογική της δύναμη σε τάγματα εφόδου για τον έλεγχο των γειτονιών, σκορπώντας το τρόμο με επιθέσεις και μαχαιρώματα κατά μεταναστών και αντιπάλων της. Η στοχοποίηση του Π.Κωνσταντίνου ήταν μέρος της επίθεσης της Χρυσής Αυγής κατά των συμπαραστατών των μεταναστών και της αριστεράς».

Τέλος, η ΚΕΕΡΦΑ καλεί την Τετάρτη στις 17:30 στο Κερατσίνι στην αντιφασιστική διαδήλωση για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις