Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα για την βίαιη επίθεση αστυνομικών κατά πολιτικών προσφύγων στην Χιλιαδού (Video)

Την επίθεση που δέχθηκαν από αστυνομικούς πολιτικοί πρόσφυγες στην παραλία Χιλιαδού στην Εύβοια, τις προσαγωγές και τα βασανιστήρια που υπέστησαν από τις τοπικές αρχές καταγγέλλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης την Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 13.00.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 18:00 μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσουν ζωντανή εκπομπή εδώ: https://www.facebook.com/epitropi.allileggyis για να ενημερώσουν για την επίθεση και την αναίτια αστυνομική βία που υπέστησαν. Θα μιλήσουν οι άνθρωποι που δέχθηκαν την επίθεση και τα βασανιστήρια.

Στο κάλεσμα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναφέρουν:

Στις 22 Αυγούστου μας περικύκλωσαν και επιτέθηκαν δυνάμεις της καταστολής με ΟΠΚΕ, κλούβα και ασφαλίτες στη παραλία της Χιλιαδού στην Έυβοια. Με εντολή από το υπουργείο δημόσιας τάξης, κατά τα λεγόμενα των αστυνομικών, προχώρησαν στην προσαγωγή μας στο τμήμα.

Κατά τη μεταγωγή, αλλά και τη "φιλοξενία" μας στο Α.Τ. Χαλκίδας βασανιστήκαμε από όλες τις τοπικές αρχές. Οι περισσότεροι σύντροφοι και συντρόφισσες τραυματίστηκαν σοβαρά. Η κίνηση αυτή, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την εκδικητικότητα της αστυνομίας και της κυβέρνησης στο πρόσωπο των αγωνιστών, πολιτικών προσφύγων.

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ – ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Καλούμε τον κόσμο του κινήματος, τον λαό και τις οργανώσεις στη συγκέντρωση διαμαρτηρίας στο υπουργείο δημόσιας τάξης τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 13.00

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

 

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζει τις πιέσεις και τις επιθέσεις η κυβέρνηση της ΝΔ στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις