Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αμετανόητος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Eurokinissi

"Είδα τον Φύσσα να με κοιτάει περίεργα, άρπαξα ένα μαχαίρι και βγήκα έξω από το αυτοκίνητο" - O Ρουπακιάς δεν ζήτησε συγγνώμη σε καμία στιγμή στην απολογία του

Προκλητικός και αμετανόητος ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος απολογείται από το πρωί στο Εφετείο, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Είδα τον Φύσσα να με κοιτάει περίεργα, άρπαξα ένα μαχαίρι και βγήκα έξω από το αυτοκίνητο. Δε μπορούσα να κάνω αλλιώς, ήταν μονόδρομος. Τι να έκανα; Να πήγαινα αντίθετα;» είπε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο Κόκκινο, ο Ρουπακιάς δεν ζήτησε συγγνώμη σε καμία στιγμή, ενώ υποστήριξε: «Χτύπησα τον Φύσσα με το μαχαίρι στα πόδια για να σταματήσει να με δέρνει. Όμως αντί να κάνει πίσω, έσκυψε και τον πέτυχε το μαχαίρι στην καρδιά». «Ο προορισμός της ομάδας σας ήταν ο Φύσσας», ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου.

Νωρίτερα, ο Ρουπακιάς προέβη στην παραδοχή ότι είχε συμμετάσχει σε τελετή ορκωμοσίας για να μυηθεί στην Χρυσή Αυγή, η οποία ολοκληρώθηκε με ναζιστικό χαιρετισμό. Δήλωσε ακόμη ότι ήταν αναπληρωτής ταμίας της τοπικής οργάνωσης της ναζιστικής συμμορίας στη Νίκαια. Ένταση και μικροεπεισόδια έξω από το Εφετείο, μετά την άρνηση της αστυνομίας να επιτρέψει την είσοδο περισσότερου κόσμου στη δικαστική αίθουσα παρότι είναι κατά τα δύο τρίτα άδεια.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις