Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Εναλλακτικό" φεστιβάλ στις κορυφές της Πίνδου

Το Φεστιβάλ της Βωβούσας επιστρέφει και φέτος, από τις 13 έως τις 20 Ιουλίου, με εκθέσεις, προβολές, συναυλίες, σεμινάρια, ομιλίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις

Η Βωβούσα, στα 1.000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί καθώς τη διασχίζει. Το Φεστιβάλ της Βωβούσας (https://vovousafestival.gr) επιστρέφει και φέτος, από τις 13 έως τις 20 Ιουλίου, με εκθέσεις, προβολές, συναυλίες, σεμινάρια, ομιλίες και πολλά άλλα, ζητούν τη συμμετοχή σας (πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ). Καλοκαιρινά φεστιβάλ γίνονται παντού στην Ελλάδα, ορεινό όμως μόνο ένα. Η Βωβούσα ή Μπαϊάσσα (στα βλάχικα) βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου, γειτνιάζει με τη περίφημη Βάλια Κάλντα και είναι στις παρυφές περιοχών Natura 2000.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές για τέταρτη χρονιά ενορχηστρώνει το εργαστήριο ντοκιμαντέρ καταγράφοντας την προφορική ιστορία του τόπου. O συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος παραδίδει εργαστήριο δημιουργικής γραφής και αναθέτει στους μαθητές του τη συγγραφή και των κειμένων του μοναδικού εργαλείου "προπαγάνδας" του Φεστιβάλ Βωβούσας, της καθημερινής εφημερίδας "Αώος".

Η ομάδα "Μπουλούκι", που απαρτίζεται από αρχιτέκτονες και μηχανικούς, έρχεται στη Βωβούσα και μαζί με τους συμμετέχοντες συμπράττει με εξειδικευμένους ντόπιους τεχνίτες ξύλινων κατασκευών. Η βοτανοθεραπεύτρια Κωνσταντίνα Λίτσα σάς μυεί στα μυστικά των βοτάνων και των ευεργετικών ιδιοτήτων τους. Οι καλλιτεχνικές συντροφιές Three Dots και IRAK για τρίτη χρονιά εξελίσσουν τις δεξιότητές σας στις κατασκευές και τη χαρακτική. Η Ελένη Νταλαμπέκη παίρνει κάρβουνα και μπογιές και φτάνει στη Βωβούσα για να "ξυπνήσει" τον ζωγράφο που κρύβεται μέσα σας. Ακόμη, εργαστήριο κουκλοθεάτρου από τη Μαρμίτα. Και φυσικά μουσική, από παραδοσιακά έως πρωτοποριακά underground και από πειραματικά έως αυτοσχεδιαστικά σχήματα. Κάθε βράδυ είναι μοναδικό, όπως μοναδικοί είναι και οι φίλοι του Φεστιβάλ Βωβούσας.

Κ.Τ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις