Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

  "Αστικός Μυστικός κήπος. Μια ανάγνωση" είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης της Λίας Ναλμπαντίδου που εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Μαΐου στις 8 μ.μ. στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου...

 

"Αστικός Μυστικός κήπος. Μια ανάγνωση" είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης της Λίας Ναλμπαντίδου που εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Μαΐου στις 8 μ.μ. στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108. Η έκθεση με διάρκεια έως και τις 28 Ιουνίου είναι ένα τεκμήριο για την ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης μέσα από φωτογραφίες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά ως επιτοίχιο έργο. Η ενότητα αποτελείται από σύγχρονες φωτογραφίες (2010 -2014) που απεικονίζουν το αστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης, αλλά και παλιότερες από το οικογενειακό αρχείο της φωτογράφου.

 

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 8 μ.μ. η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Καλλιρρόης Χρόνη με τίτλο «Το έξω και το μέσα μου φως» στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος. Θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 31 Μαΐου. Λεμπέση 4, Μακρυγιάννη.

 

Έκθεση Σπουδαστών της Σχολής «Focus» με τίτλο “Η παράσταση” παρουσιάζεται από 3 έως 19 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο και στο φουαγέ του 2ου ορόφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, με είσοδο ελεύθερη.

 

Η ατομική έκθεση του Νίκου Σαμαρά με τίτλο «Mirage» παρουσιάζεται στη ΔΛ Gallery από την Παρασκευή 17 Μαΐου. Μεσολογγίου 55Α, Πειραιάς.

 

Η ατομική έκθεση της εικαστικού Βαρβάρας Μαυρακάκη “Το απτό του άυλου Νο 2” παρουσιάζεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση από τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. έως και τις 8 Ιουνίου, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδος Κρητικού.

 

Παρατείνονται έως τις 12 Μαΐου οι εκθέσεις “Ο δάσκαλος Γιάννης Μόραλης” στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού της οδού Κουμπάρη και η έκθεση του Δήμου Σκουλάκη “Ένας μεγάλος αντιφατικός” στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138.

 

Συνεχίζεται έως τις 11 Μαΐου στην γκαλερί «7» η έκθεση της Ειρήνης Παπαδημητρίου με τίτλο «Μνήμες» σε επιμέλεια Λήδας Καζαντζάκη. Σόλωνος 20.

 

Έως και τις 30 Απριλίου συνεχίζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η έκθεση «Κρήτη. Αναδυόμενες πόλεις: Άπτερα - Ελεύθερνα - Κνωσός. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν».

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πέντε χρόνια

Τέτοιες μέρες, πριν από πέντε χρόνια, στις 25.1.2015, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με τη στήριξη μιας κοινωνίας απελπισμένης και εξοργισμένης από την ανυπολόγιστη καταστροφή δύο Μνημονίων και έχοντας διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις