Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Άτυπο συμβούλιο υπουργών Πολιτισμού της Ε.Ε. / Το παρόν και το μέλλον για τις πολιτιστικές βιομηχανίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άτυπο συμβούλιο υπουργών Πολιτισμού της Ε.Ε. / Το παρόν και το μέλλον για τις πολιτιστικές βιομηχανίες

Η ενίσχυση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τους τομείς του Πολιτισμού και της δημιουργίας βρέθηκε στο επίκεντρο του άτυπου συμβουλίου υπουργών πολιτισμού της Ε.Ε. χθες στο Βουκουρέστι. Το συμβούλιο ασχολήθηκε επίσης με το παρόν και το μέλλον, τις ελπίδες και τους κινδύνους για τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες.

Αναφερόμενη στη νέα ευρωπαϊκή οδηγία για την πνευματική ιδιοκτησία, η κ. Ζορμπά έκανε λόγο για «ένα πρώτο αλλά όχι αρκετό βήμα». Τόνισε ότι «υπάρχει ένα γκρίζο τοπίο που αφορά την εργασία στις πολιτιστικές βιομηχανίες, τις μορφές απασχόλησης, την επισφάλεια και την απλήρωτη εργασία» σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει μέτρα» για όλα αυτά.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού μίλησε για «ένα συγκρουσιακό πεδίο στον πολιτισμό, αλλά και ένα πεδίο ηγεμονίας, που διατρέχεται από πολιτισμικούς πολέμους και απειλές, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αναφερόμενη στη θεματική της δεύτερης ενότητας με τίτλο «Μαθαίνοντας από το παρελθόν, χτίζοντας το μέλλον μας», η κ. Ζορμπά υποστήριξε ότι «Ως Ευρωπαίοι, προκειμένου να χτίσουμε το μέλλον μας, οφείλουμε να μαθαίνουμε διαρκώς από το παρελθόν και την ευρωπαϊκή ιστορία» θέτοντας τις προϋποθέσεις που είναι συμμετοχή και πρόσβαση για όλους, χωρίς εξαίρεση, στην πολιτιστική κληρονομιά, εκπαίδευση και αγωγή για τα παιδιά και τους νέους, συμμετοχή στη σύγχρονη δημιουργικότητα και τις πρωτοβουλίες της τέχνης και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, υλικής και άυλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL