Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Έκθεση στην Αποθήκη Β1 του λιμανιού Θεσσαλονίκης / Τράπεζα έργων τέχνης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκθεση στην Αποθήκη Β1 του λιμανιού Θεσσαλονίκης / Τράπεζα έργων τέχνης...

Σημαντικά έργα ζωγραφικής και χαρακτικής από τη συλλογή έργων τέχνης της Alpha Bank παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ως έργα της συλλογής της Τράπεζας, ενισχύοντας την ενότητα των σύγχρονων έργων και υπογραμμίζοντας την ελληνική δημιουργία από το 1960 έως σήμερα. Η έκθεση «Η συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1960 έως σήμερα» πραγματοποιείται στο ΜΟΜus και στεγάζεται στην Αποθήκη Β1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης έως και τις 3 Φεβρουαρίου. Παρουσιάζει 41 έργα που σκιαγραφούν την εξέλιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας κατά τα τελευταία εξήντα χρόνια και φιλοτεχνήθηκαν από διακεκριμένους Έλληνες εικαστικούς. Συμπληρώνει, κατά κάποιον τρόπο, την παλαιότερη έκθεση, με τίτλο “Η συλλογή της Αlpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1920 έως σήμερα”, που φιλοξενήθηκε το 2006 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης τέχνης.

Επιμελητές της έκθεσης είναι η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της συλλογής έργων τέχνης της Alpha Bank Ειρήνη Οράτη και ο Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός τέχνης και επιμελητής στο ΜΟΜus.

Η συλλογή έργων τέχνης της Alpha Bank αποτελείται από 5.500 έργα νεοελληνικής τέχνης, όπως πίνακες, σχέδια, χαρακτικά, γλυπτά, κατασκευές, βιβλία με εικονογράφηση, αφίσες, καθώς και υλικό τεκμηρίωσης. Τα έργα προέρχονται από τις συλλογές των τραπεζών Πίστεως, Ιονικής, Εμπορικής και Citibank, οι οποίες ενοποιήθηκαν σταδιακά από το 2000 έως το 2014 αποτελώντας τη σημερινή Alpha Bank.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των Νίκου Αλεξίου, Δημήτρη Αληθεινού, Στήβεν Αντωνάκου, Μιχάλη Αρφαρά, Γιάννη Γαΐτη, Απόστολου Γεωργίου, Μαρίας Γιαννακάκη, Νέλλας Γκόλαντα, Γιώργου Γκολφίνου, Ειρήνης Γκόνου, Μαρίας Ζιάκα, Ειρήνης Ηλιοπούλου, Θόδωρου, Βλάσση Κανιάρη, Χρίστου Καρά, Μαριγώς Κάσση, Νίκου Κεσσανλή, Κώστα Κουλεντιανού, Γιάννη Κουνέλλη, Γιώργου Λαζόγκα, Γιώργου Λάππα, Τάσου Μαντζαβίνου, Ιάσωνα Μολφέση, Γιάννη Μπουτέα, Παύλου, Λήδας Παπακωνσταντίνου, Ρένας Παπασπύρου, Δημήτρη Περδικίδη, Γιώργου Ρόρρη, Χρύσας Ρωμανού, Λουκά Σαμαρά, Βασίλη Σκυλάκου, Θεόδωρου Στάμου, Άσπας Στασινοπούλου, Τάκη, Θανάση Τότσικα, Κώστα Τσόκλη, Γιώργου Χαδούλη, Μανώλη Χάρου, Αλέξανδρου Ψυχούλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL