Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

«Ειρήνη» στην Επίδαυρο

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, με μουσική που έχει συνθέσει ο Νίκος Κυπουργός και παίζεται ζωντανά από την Καμεράτα, παρουσιάζεται την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Κων/νου Αρβανιτάκη. Στον ρόλο του Τρυγαίου είναι ο Τζίμης Πανούσης, ενώ ο νέος συγγραφέας Δημοσθένης Παπαμάρκος υπογράφει το λιμπρέτο. Την Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου, τη χορογραφία έχει κάνει η Σεσίλ Μικρούτσικου, τα κοστούμια η Ελένη Μανωλοπούλου και πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων, οι λυρικοί καλλιτέχνες Ειρήνη Καράγιαννη και Τάσης Χριστογιαννόπουλος.

ΕΛΣ: Τροβατόρε στο Ηρώδειο

Η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η όπερα του Βέρντι «Τροβατόρε», παρουσιάζεται από την Παρασκευή στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σε σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια και φωτισμούς του Στέφανο Πόντα. Η όπερα πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2012, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Στην παραγωγή της ΕΛΣ συμμετέχουν μερικοί από τους σημαντικότερους ερμηνευτές παγκοσμίως, όπως οι Πιέρο Πρέττι, Βάλτερ Φρακκάρο, Τσέλια Κοστέα, Γελένα Μανίστινα, Δημήτρης Πλατανιάς, Δημήτρης Τηλιακός, Τάσος Αποστόλου. 21, 23,25 και 27 Ιουλίου στις 9 μ.μ.

Ο Theodore στο Music Escapades

Συνθέτης, περφόρμερ και πολυοργανίστας ο Theodore, έχοντας ήδη δύο άλμπουμ στο ενεργητικό του με διθυραμβικές κριτικές, εμφανίζεται την Πέμπτη 20 Ιουλίου στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του Music Escapades, όπου θα παρουσιάσει το καινούργιο υλικό που ηχογραφεί αυτήν την περίοδο, μαζί με τραγούδια των δύο προηγούμενων δίσκων του. Στις 9 μ.μ.

«Το παιδί της Στάζι»

Το μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Γιανγκ «Το παιδί της Στάζι» (εκδ. Κέδρος) παρουσιάζεται από τον συγγραφέα του στο βιβλιοπωλείο «Αναγέννηση» στην Πάρο, στις 9 το βράδυ.

«Γλυκός Πυρετός»

Η χορευτική παράσταση του Καταλανού Πέρε Φάουρα «Γλυκός πυρετός» παρουσιάζεται απόψε και αύριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 στις 9 μ.μ.

Στη Ρεματιά με Φιλαρμονικές

Τρεις φιλαρμονικές ορχήστρες των Δήμων Βριλησσίων, Φιλοθέης - Ψυχικού και Χαλανδρίου δίνουν ραντεβού στις 9 μ.μ. στο Φεστιβάλ Ρεματιάς - Νύχτες Αλληλεγγύης παρουσιάζοντας επιτυχίες της ξένης και της εγχώριας μουσικής σκηνής, του κινηματογράφου αλλά και κλασικά τραγούδια. Είσοδος ελεύθερη.

Στο «Φουγάρο»

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι «Ευγενείς Αλήτες» εμφανίζονται στις 10 μ.μ. στο Φουγάρο στο Ναύπλιο.

Στο Τρένο στο Ρουφ

Ο Mηνάς Αλεξιάδης επανέρχεται συμπράττοντας με μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής, στο υπαίθριο stage της Αποβάθρας του Τρένου - Θεάτρου στις 9.30 μ.μ.

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό

Στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας», θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις 12 το μεσημέρι ο έκτος κατά σειρά περίπατος με τίτλο «Η Οδύσσεια των κοσμημάτων: το εμπόριο και η κατεργασία εξωτικών υλών στον Μυκηναϊκό κόσμο».

"Το ταξίδι στο Σταυρό του Νότου"

Στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια παρουσιάζεται απόψε η μουσική παράσταση «Το «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Στις 9 μ.μ. Η παράσταση ανεβαίνει αύριο στο Βεάκειο του Πειραιά και Τετάρτη - Πέμπτη στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου.

Κυβέλη Καστοριάδη

Η Κυβέλη Καστοριάδη και ο Ορέστης Καλαμπαλίκης εμφανίζονται στο Μουσείο της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα (Θόλου 5) στις 9 μ.μ.

Μίλτος Πασχαλίδης

O Μίλτος Πασχαλίδης εμφανίζεται στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, με νέο υλικό από το δίσκο «Περσείδες» πλάι στα δικά του αγαπημένα τραγούδια. Στις 9 μ.μ.

«Ευριπίδης εν πολέμω»

Τις «Φοίνισσες» και τις «Τρωάδες» σε κοινή παράσταση με τίτλο «Ευριπίδης εν πολέμω» παρουσιάζει το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στη Θήβα στο Θέατρο Μοσχοποδίου. Μετάφραση Γιάγκος Ανδρεάδης. Η παράσταση ανεβαίνει την Παρασκευή 21 Ιουλίου στον Χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος στη Χαλκίδα. Στις 8.30 μ.μ.

Ντοστογέφσκι στη Ρεματιά

"Το όνειρο ενός γελοίου" του Φιοντόρ Ντοστογέφσκι, μεταφέρει στη σκηνή υπό μορφή θεατρικού μονολόγου ο Θωμάς Κινδύνης σε σκηνοθεσία Άννας - Σεβαστής Τζίμα στο Φεστιβάλ Ρεματιάς - Νύχτες Αλληλεγγύης στις 9 μ.μ.

Για τον Σικελιανό

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τις πρώτες Δελφικές Εορτές, η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Άννα Κατσιγιάννη διοργανώνει διημερίδα με τίτλο «Μεταμορφώσεις του αφηγητή», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην οικία Σικελιανού (Μουσείο Δελφικών Εορτών), σήμερα και αύριο.

Στην Πάτρα

Ο Παντελής Θαλασσινός και η Αρετή Κετιμέ εμφανίζονται στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια. Στις 9.30 μ.μ.

Ένας Μπέκετ στην Πειραιώς

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουρτάκης παρουσιάζει την παράσταση «Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου / Μια παράσταση εμπνευσμένη από το μπεκετικό σύμπαν», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και στην Πειραιώς 260, δημιουργώντας μια multimedia παράσταση με ένα επιτελείο σημαντικών διεθνών συνεργατών και τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Απόψε και αύριο στις 9 μ.μ.

Γεννημένη στη Ρουάντα και εγκατεστημένη στη Γαλλία, η χορεύτρια, χορογράφος, τραγουδίστρια και περφόρμερ Ντοροτέ Μινιανεζά αντλώντας από τη φρικιαστική εμπειρία του πολέμου, χορογραφεί μια παράσταση - φόρο τιμής στις γυναίκες που κακοποιήθηκαν και βιάστηκαν. Απόψε και αύριο στην Πειραιώς 260 στις 9 μ.μ.

Τα ρωσικά μπαλέτα

Τα Russian Ballet Theater με 25 χορευτές παρουσιάζουν το αγαπημένο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη», στο Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης στις 9 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 20

Λουδοβίκος των Ανωγείων

Ο τραγουδοποιός από την Κρήτη, Λουδοβίκος των Ανωγείων, με την ορχήστρα του, θα παρουσιάσει στο Αίθριο στο Φουγάρο Ναυπλίου τον “Ερωτόκριτο”, μελοποιημένα παραμύθια και τραγούδια από τη μουσική του διαδρομή. Στις 9.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

"Κύκλωπας" στη Μικρή Επίδαυρο

Ο “Κύκλωπας” του Ευριπίδη παρουσιάζεται απόψε και αύριο στη Μικρή Επίδαυρο με έναν δυναμικό γυναικείο θίασο και τον Παντελή Δεντάκη στη σκηνοθεσία, διερευνώντας έναν άκρως ανδρικό κόσμο, μέσα από τη γυναικεία φύση. Στο κείμενο της παράστασης έχουν προστεθεί αποσπάσματα από την Οδύσσεια και από τον Κύκλωπα του Θεόκριτου, σε μεταφράσεις Παντελή Μπουκάλα. Στις 9 μ.μ.

"Βάκχες" στους Δελφούς

Οι “Βάκχες” του Ευριπίδη παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL