Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Μπαρίσνικοφ και Γουίλσον

Βασισμένη στα ημερολόγια του Ρώσου χορευτή Νιζίνσκι, η παράσταση «Γράμμα σ’ έναν άντρα», με ερμηνευτή τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και σκηνοθέτη τον Ρόμπερτ Γουίλσον, από τις πολυαναμενόμενες του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 10, 11 και 12 Ιουλίου.

Η σόλο παράσταση καταγράφει την κάθοδο του Νιζίνσκι στην τρέλα και σκιαγραφεί τη βασανισμένη σεξουαλικότητα και πνευματικότητά του, όπως επίσης και την τρικυμιώδη σχέση του με τον ιδρυτή των Ρωσικών Μπαλέτων, ιμπρεσάριο Σεργκέι Ντιαγκίλεφ, στον οποίον αναφέρεται και το γράμμα του τίτλου. Στις 9 μ.μ.

Σινεμά στο Λιμάνι

Την κλασική ταινία «All that Jazz» του Μπομπ Φόσι, με τον Ρόι Σάιντερ στον ρόλο του σκηνοθέτη Τζο Γκίντεον, παρουσιάζει τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στην Προβλήτα Α, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της πόλης. Από τις σημαντικότερες ταινίες στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου, το «All that Jazz / Η παράσταση αρχίζει» θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο πλακόστρωτο του Λιμανιού, με θέα τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Ο Χρήστος Λεοντής στην Επίδαυρο

Σαράντα χρόνια τώρα ο Χρήστος Λεοντής συνθέτει, μεταξύ άλλων, μουσική για άπειρες παραστάσεις αρχαίου δράματος για το Φεστιβάλ της Επιδαύρου. Την Παρασκευή και το Σάββατο 14 και 15 Ιουλίου θα παρουσιάσει στο Μικρό Θέατρο τη μουσική παράσταση «Με τη φλόγα που καίει / Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς». Μια παράσταση που θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη τη μουσική δραστηριότητα του συνθέτη, από την τελευταία του δουλειά, τον κύκλο τραγουδιών «Φλόγα που καίει», μέχρι και την πρώτη, την «Καταχνιά» του 1963. Στις 9 μ.μ.

Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη

Μερικά από τα ωραιότερα και πιο αγαπημένα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη περιλαμβάνει η μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο με ερμηνευτές τους Ελένη Βιτάλη, Θοδωρή Κοτωνιά, Σοφία Παπάζογλου, Μάνο Πυροβολάκη, Ναταλία Ρασούλη, Μπάμπη Στόκα, Αγγελική Τουμπανάκη και Πέτρο Βαγιόπουλο. Κείμενα διαβάζει ο Πασχάλης Τσαρούχας. Στις 9 μ.μ.

Στο Θέατρο Γης συναυλία για τον Μίκη

Για πρώτη φορά χορωδοί απ’ όλη την Ελλάδα σχηματίζουν μία πελώρια χορωδία, η οποία, με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας, θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του Μίκη Θεοδωράκη στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Στις 9.30 μ.μ.

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Γιάννη Χρήστου

Στο πλαίσιο του κύκλου Ημέρες Μουσικού Θεάτρου, που πραγματοποιείται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας παρουσιάζουν το έργο του Γιάννη Χρήστου «Προμηθέας Δεσμώτης». Συμμετέχουν σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Ελένης Μποζά και η μουσική διεύθυνση του Χαράλαμπου Γωγιού. Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.

Λογοτεχνικός περίπατος στην Πλάκα

Ένας διαφορετικός λογοτεχνικός περίπατος στην Πλάκα πραγματοποιείται με αφορμή το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Στοφόρου «Η πέμπτη πόλη των Δωριέων - Περιπέτεια στην Γκιώνα», ξεκινώντας από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης της οδού Τριπόδων 23, στις 7.30 μ.μ. Η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ.

Στην πλαζ της Φρεαττύδας

Η ταινία “Φτηνά τσιγάρα” του Ρένου Χαραλαμπίδη παρουσιάζεται στην πλαζ Φρεαττύδας, στις 9 μ.μ.

Οι Monophonics στη Μονή Λαζαριστών

Το συγκρότημα των Monophonics εμφανίζεται στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, στις 8 μ.μ.

Στο Βυζαντινό Λουτρό Θεσσαλονίκης

Στο Βυζαντινό Λουτρό Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται συναυλία των Γκρέτα Παπά (βιολί), Μαρία-Χριστίνα / ΜC & the 7 pedals (άρπα) και May Roosevelt (θέρεμιν). Θεοτοκοπούλου 13, Άνω Πόλη, στις 9 μ.μ.

«Οι προεδρίνες» στο Φεστιβάλ Αθηνών

Το πρώτο έργο του σχεδόν άγνωστου στην Ελλάδα Αυστριακού συγγραφέα Βέρνερ Σβαμπ «Οι Προεδρίνες» παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών, σε σκηνοθεσία Ζωής Χατζηαντωνίου και μετάφραση Γιώργου Δεπάστα. Απόψε και αύριο, Πειραιώς 260, στις 9 μ.μ.

Στη Ρεματιά

Έργα του Μίκη Θεοδωράκη από τη Φιλαρμονική και τη Xορωδία του Δήμου Χαλανδρίου παρουσιάζονται σε μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά με νοητική υστέρηση σε συνεργασία με την ΠΕΓΚΑΠ - Ν.Υ. Χαλανδρίου. Στις 9 μ.μ.

Με την ταινία του Φίλιππου Κουτσαφτή «Αρκαδία, χαίρε» ξεκινούν οι θερινές προβολές στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Για την ταινία θα συζητήσουν ο σκηνοθέτης Άγγελος Κοβότσος και ο Φίλιππος Κουτσαφτής. Στις 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Μαρίνα Σάττι + Fonέs στο Μέγαρο Μουσικής

Οκτώ κορίτσια που αγαπούν τη μουσική διαλέγουν μερικά από τα πιο όμορφα πολυφωνικά τραγούδια και με οδηγό τη Μαρίνα Σάττι εμφανίζονται στον Κήπο του Μεγάρου στις 9 μ.μ.

Κινεζική Όπερα

Το έργο «Το περίπτερο με τις παιώνιες», ένα αριστούργημα της Όπερας Κουν, παρουσιάζεται στο Ηρώδειο στις 9 μ.μ.

Γιαν Τίρσεν

Με την παράσταση «Solo in Concert» ο συνθέτης Γιαν Τίρσεν εμφανίζεται στο Ηρώδειο σε μια συναυλία με όλα τα εισιτήρια ήδη από πολύ νωρίς προπωλημένα. Στις 9 μ.μ.

Σταμάτης Κραουνάκης στη Ρεματιά

Τη μουσική του παράσταση «Όλοι ένα... Φίλα με» παρουσιάζει ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

«Ορκισμένη παρθένα»

Το έργο «Ορκισμένη παρθένα» της Ελβίρα Ντόνες παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι στο Φεστιβάλ Αθηνών, στον χώρο της Πειραιώς 260, απόψε και αύριο, στις 9 μ.μ.

Μπρέγκοβιτς και Πετρολούκας Χαλκιάς

Η μουσική βαλκανική παράδοση σμίγει με την ηπειρώτικη κληρονομιά σε μια παράσταση με τους Γκόραν Μπρέγκοβιτς και Πετρολούκα Χαλκιά, στο Θέατρο Βράχων, στις 9 μ.μ.

«Βάκχες» στην Επίδαυρο

Τις «Βάκχες» του Ευριπίδη σκηνοθετεί ο Έκτορας Λυγίζος απόψε και αύριο, στην Επίδαυρο, στις 9 μ.μ.

Πέτρος Κλαμπάνης

Ο διεθνής Έλληνας κοντραμπασίστας και συνθέτης επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου σε μια παράσταση με τίτλο «12 μουσικές ιστορίες», στις 9 μ.μ.

Ζωγραφική στο Μουσείο Μαστίχας

Έκθεση ζωγραφικών έργων του Γιώργου Ζυμαράκη με τίτλο «Inspiration Chios - Με έμπνευση τη Χίο» παρουσιάζεται στο Μουσείο Μαστίχας Χίου έως τις 2 Οκτωβρίου. Στο Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL