Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Nederlands Dans Theater

Nederlands Dans Theater

Η ομάδα του σύγχρονου χορού Nederlands Dans Theater (NDT1) επιστρέφει στην Αθήνα και παρουσιάζει, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τρεις χορογραφίες, Sol León & Paul Lightfoot: Shut Eye, Crystal Pite: The Statement και Sol León & Paul Lightfoot: Singulière Odyssée. Στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Είσοδος από 14 ευρώ. Στις 8 μ.μ.

Στο Gagarin

Ο Ψαραντώνης και οι Σουάνς εμφανίζονται στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205). Είσοδος 28 ευρώ. Στις 10.30 μ.μ.

Στο Gazarte

Ο Παύλος Παυλίδης παρουσιάζει, στην κεντρική σκηνή του Gazarte, τη μουσική παράσταση “Strings & Voices” όπου έντεκα άτομα συνθέτουν τη νέα μουσική πρότασή του. Βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο από το κουαρτέτο Aenaon 4tet της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, οι fonέs, το συγκρότημα της Μαρίνας Σάττι, keybords, κιθάρα και κρουστά. Βουτάδων 32-34. Είσοδος από 13 ευρώ. Στις 10 μ.μ.

Cinematics

Η βωβή, εξπρεσιονιστική ταινία του Robert Wiene «Το εργαστήρι του δρ Καλιγκάρι (Das cabinet des dr Caligari)” προβάλλεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α), στο πλαίσιο του κύκλου “Cinematics”, με ταυτόχρονο live soundtrack. Είσοδος 6 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Νίκος Δαββέτας στο «Κιβώτιο»

Αποψινός καλεσμένος στο “Κιβώτιο” είναι ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας, ο οποίος συζητά με το κοινό μετά την παράσταση. Η σκηνοθεσία είναι του Φώτη Μακρή και της Κλεοπάτρας Τολόγκου. Στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Στο Half Note Jazz Club

Η Ντενίς Κινγκ με τους Γκαζ Μπλουζ Μπαντ εμφανίζονται στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17) με ήχους μπλουζ και σόουλ. Είσοδος από 20 ευρώ. Στις 10.30 μ.μ.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η ταινία “Συνηθισμένοι άνθρωποι” (“Ordinary people”) του 1980, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ, προβάλλεται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107), στο πλαίσιο της δράσης “Η Ελλάδα του ’80 στη Στέγη” και της έκθεσης “GR80s”. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη κάθε προβολής. Στις 9 μ.μ.

“Νίτσε - Βάγκνερ, ένα έργο για τον φασισμό”

Πρεμιέρα της παράστασης «Νίτσε - Βάγκνερ, ένα έργο για τον φασισμό», σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, παρουσιάζεται στο θέατρο Τόπος Αλλού (Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων, Κυψέλη). Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Εβδομάδα Μπαχ

Η Λίλια Μπογιατζίεβα παρουσιάζει το έργο του Γ.Σ. Μπαχ “Παραλλαγές Goldberg” σε πιάνο, στο πλαίσιο του κύκλου της Εβδομάδας Μπαχ στο Μέγαρο Μουσικής. Στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

«Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο»

Το έργο του Μαρσέλ Προυστ «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο», σε διασκευή Χάρολντ Πίντερ και σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή παρουσιάζεται στο Θέατρο Σημείο (Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα). Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL