Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Λαμπεντούζα

Το έργο του Βρετανού Άντερς Λουστγκάρτεν Λαμπεντούζα, το ιταλικό νησί - τάφο ή σωτηρία για χιλιάδες μετανάστες, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τους Αργύρη Ξάφη και Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κεντρική Σκηνή), στις 9.15 μ.μ.

Kafka’s Freaks

Εμπνευσμένος από τον Φραντς Κάφκα και τα έργα του «Αναφορά σε μια ακαδημία», «Ο καλλιτέχνης της πείνας» και «Μεταμόρφωση», ο ηθοποιός Νικόλας Βαγιονάκης συνθέτει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει κλεισμένος μέσα σε ένα κλουβί, μια κινησιολογική θεατρική performance, υποδυόμενος τρεις καφκικούς χαρακτήρες στην παράσταση Kafka’s Freaks, που παρουσιάζεται σήμερα και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168), στις 9.15 μ.μ.

Ελλάδα - Ρωσία

Στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016, ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει συναυλία με ελληνικά και ρωσικά τραγούδια, παραδοσιακά αλλά και μεγάλων συνθετών, ενώ τα μελοποιημένα ποιητικά έργα θα αποδοθούν και στις δύο γλώσσες, απόψε, με ελεύθερη είσοδο, στο Ίδρυμα «Π. Ζήση» (Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι) στις 8.00 μ.μ.

Το κιβώτιο

Ο Θανάσης Μήνας, υπεύθυνος ελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων Κέδρος, μιλά με θέμα "Προσωπική συνείδηση. Η στάση του ιδεολόγου απέναντι στην ετερογονία των σκοπών" στη σειρά συζητήσεων για Το κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου, που σε σκηνοθεσία Κλεοπάτρας Τολόγκου και Φώτη Μακρή, με τον ίδιο στον κεντρικό ρόλο, παρουσιάζεται στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134), στις 9.00 μ.μ.

Πατριδογνωσία

Τη μικρή πολιτική επιθεώρηση για έναν ηθοποιό και τέσσερις μουσικούς, με τίτλο Πατριδογνωσία ή Τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη, παρουσιάζει ο Γεράσιμος Γεννατάς, σατιρίζοντας τη σύγχρονη αρένα ανθρώπινης εξαθλίωσης που αποτελεί ο κόσμος ολόκληρος, από σήμερα στο Black Box (Βασ. Όλγας 65, Θεσσαλονίκη), στις 9.00 μ.μ.

Αναπάντεχες κλήσεις

Μία σύγχρονη κοινωνική κωμωδία αποτελεί το έργο της Τούλας Μπούτου Αναπάντεχες κλήσεις, που σε σκηνοθεσία Χάρη Γεωργιάδη και ερμηνευτές τούς Μανώλη Δεστούνη, Νίτα Παγώνη, Αυγερινό Σουλόπουλο, Μαριλένα Μέλη, Γιάννη Διακονικόλα παρουσιάζεται από σήμερα στο Θέατρο Ελπίδας (Αριστοτέλους και Σμύρνης 2), στις 9.00 μ.μ.

Τη Γη ξαναμοιράζουν;

Η αναλυτική επάρκεια και η πολιτική αποτελεσματικότητα μιας σύγχρονης αριστερής αντιμπεριαλιστικής παρέμβασης αποτελεί το θέμα συζήτησης με θέμα «Τη Γη ξαναμοιράζουν;» ανάμεσα στον πολιτικό επιστήμονα Άγγελο Κοντογιάννη-Μάνδρο και τους δημοσιογράφους Γιάννη Κιμπουρόπουλο και Κώστα Ράπτη, το Σάββατο στην πολιτική-πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής (Στρατηγοπούλου 7, Εξάρχεια), στις 7.30 μ.μ.

Τραγούδια της ρίζας

Ο Κώστας Γάκης (κιθάρα, λαούτο), έχοντας στο πλάι του τους μουσικούς Ξανθούλα Ντακοβάνου (κρουστά) και Στέφανο Φίλο (βιολί), μοιράζεται για πρώτη φορά τραγούδια που έχει γράψει πάνω σε παραδοσιακά ελληνικά και μεσογειακά ηχοχρώματα, μελοποιώντας ποιήματα της Σαπφούς, του Σοφοκλή, του Γιουνούς Εμρέ, των Λαπαθιώτη, Καββαδία, Χικμέτ, Καβάφη και Χριστιανόπουλου, αύριο, στο Θέατρο Άλφα (Πατησίων 37), στις 7.00 μ.μ.

Λωξάντρα

Τη Λωξάντρα της Μαρίας Ιορδανίδου, την επιτυχημένη παράσταση της περσινής σεζόν, παρουσιάζει και πάλι από αύριο η Άννα Βαγενά, και κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο Θέατρο Μεταξουργείο (Ακάδημου 14), στις 8.00 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL