Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ / Εξειδίκευση των δράσεων του ΕΣΠΑ για τον πολιτισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ / Εξειδίκευση των δράσεων του ΕΣΠΑ για τον πολιτισμό

Στην εξειδίκευση δράσεων που αφορούν τον τομέα του πολιτισμού προχώρησε το ΥΠΠΟ, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020, που αφορούν συνολικά ποσό 57,2 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις δράσεις:

1. «Ανοιχτή Καινοτομία στον Πολιτισμό», που αφορά την ενίσχυση της ανάπτυξης πρωτότυπων ερευνητικών διατάξεων, νέων τεχνολογιών ή άλλων καινοτόμων εφαρμογών και διαδικασιών στη διάγνωση, συντήρηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη μνημείων, έργων τέχνης κ.λπ. και στην ενίσχυση της πιλοτικής ανάπτυξης προσβάσιμων στο κοινό επιδεικτικών εγκαταστάσεων σε μουσεία, μνημεία κ.ά., προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ.

2. Δημιουργία και πιλοτική λειτουργία του Κόμβου Δημιουργικότητας στο ανακαινισμένο κτήριο του Acropole Palace, με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ειδικότερα στις εικαστικές και παραστατικές τέχνες, τις εφαρμοσμένες τέχνες και τις νέες τεχνολογίες πολιτιστικού περιεχομένου, προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ.

3. Στοχευμένη δράση ενίσχυσης του εκσυγχρονισμού των υποδομών και του εξοπλισμού θεατρικών και κινηματογραφικών αιθουσών και αιθουσών εικαστικών τεχνών για την αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών με έμφαση στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω κλάδους, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

4. Προστασία, αποκατάσταση, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων μείζονος σημασίας, ενταγμένων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που αφορά παρεμβάσεις σε Ακρόπολη Αθηνών, Ανάκτορο των Αιγών, Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, Μυκηναϊκή Ακρόπολη Τίρυνθας, Αρχαιολογικό Χώρο και Μουσείο Δήλου, Μονή Αγ. Ιωάννη Θεολόγου Πάτμου, προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ.

5. Σχεδιασμός, οργάνωση και λειτουργία του Μουσείου Ελληνικών Ιδεών, που θα μπορεί να λειτουργήσει ως οδηγός των επισκεπτών στο σύμπαν των αρχαίων ελληνικών φιλοσοφικών εννοιών, που προβλέπεται να λειτουργήσει σε χώρους που θα διαθέσει το Ωδείο Αθηνών, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL