Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Amadeus

Αμαντέους

Με την προβολή της βραβευμένης με 8 Όσκαρ ταινίας του Μίλος Φόρμαν Αμαντέους (Amadeus, 1984), που αναφέρεται στον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και ξεπερνά τα όρια της μουσικής βιογραφίας, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Πίτερ Σάφερ, μια οξυδερκή σπουδή για το χάσμα ανάμεσα στο θεϊκό ταλέντο και την ανθρώπινη μετριότητα, ολοκληρώνονται οι προβολές του 6ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας για τον Ιούλιο, με ελεύθερη είσοδο, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας 22), στις 9.30 μ.μ.

Φεστιβάλ Βαρβάρας

Δίπλα στους καταρράκτες, στο καταπράσινο τοπίο της ορεινής Χαλκιδικής, διοργανώνεται σήμερα και αύριο το Φεστιβάλ Βαρβάρας, στη σκηνή του οποίου εμφανίζονται σήμερα η Νατάσσα Μποφίλιου, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στην τελευταία της δισκογραφική δουλειά με τους Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο Βαβέλ (9.15 μ.μ.). Στη συνέχεια, η Γιώτα Νέγκα συνεχίζοντας την παράδοση των σπουδαίων λαϊκών φωνών, ερμηνεύει με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο και αθάνατα κλασικά κομμάτια, στο Δημοτικό Σχολείο Βαρβάρας (Χαλκιδική), στις 11.15 μ.μ.

Κάρμεν

Μια από τις πλέον εμβληματικές γαλλικές όπερες, την Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή, σε νέα, μεταφερμένη στο σήμερα, σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας του Γκέτεμποργκ Στήβεν Λάνγκριτζ, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και στον ρόλο της Κάρμεν την Ζεραλντίν Σωβέ, στην τελευταία της παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Δ. Αρεοπαγίτου), στις 9.00 μ.μ.

Αργώ

Μια άλλη τροπή στην ερωτική ίντριγκα του μύθου της Αργοναυτικής εκστρατείας δίνει ο Γιώργος Χατζηδάκης στο Εγώ, η Αργώ, που γράφει, σκηνοθετεί και παρουσιάζει με την Ομάδα Θεώρηση, με ελεύθερη συνεισφορά, στο Παλιό Πανεπιστήμιο (Θόλου 5, Πλάκα), στις 9.15 μ.μ.

Χίτσκοκ

Με την κωμωδία του Άλφρεντ Χίτσκοκ Ποιος σκότωσε τον Χάρυ (The Trouble With Harry, 1955), με τους Τζον Φορσάιθ και Σίρλεϋ Μακλέιν, συνεχίζονται οι υπαίθριες προβολές κλασικών φιλμ, με επιμέλεια του Ηλία Φραγκούλη, στο Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ (Ευριπίδου και Δοϊράνης), στις 9.00 μ.μ.

Methexis

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, σε ρυθμούς art rock, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 "Νύχτες Αλληλεγγύης", παρουσιάζοντας την τετραμελή μπάντα Methexis του Νικήτα Κίσσονα και των Χάρη Μπότση, πλήκτρα, Θοδωρή Χριστοδούλου, κρουστά, Mampre Kasardjian, μπάσο, που παρουσιάζει μια πλευρά της rock την οποία το κοινό στην Ελλάδα δεν έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, με ελεύθερη είσοδο, στο Θέατρο Ρεματιάς (Χαλάνδρι), στις 9.00 μ.μ.

Electronica Live

Συναυλία με τρία από τα καλύτερα εγχώρια idm, electronica σχήματα (Conjecture, Talos, Aevin) και με αντίστοιχο πάρτι να ακολουθεί με τους Dalex & ExpiK στα decks, με full visual video wall projections στο Death Disco (Ωγύγου 16, Ψυρρή), στις 9.30 μ.μ.

Ταξίμια

Τις πενιές και τα γεμάτα έμπνευση ταξίμια του σολίστα Νίκου Τατασόπουλου, μαζί με τον δεξιοτέχνη Νώε Ζαφειρίδη στην κιθάρα και το τραγούδι και την Ιφιγένεια Ιωάννου στο κανονάκι και το τραγούδι, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» (Λεωφ. Δεκελείας 20, Ν. Χαλκηδόνα), στις 10.30 μ.μ.

Ορέστεια

Η εκδοχή του Γιάννη Χουβαρδά για την τριλογία του Αισχύλου Ορέστεια, σε μια παράσταση όπου πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρής, Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Ψαρράς, Αλκηστις Πουλοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Χριστίνα Μαξούρη, Πολύδωρος Βογιατζής, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (Καβάλα), στις 9.30 μ.μ.

Φάντος

H αισθαντική φωνή της ερμηνεύτριας από την Πορτογαλία Κριστίνα Μπράνκο θα πλημμυρίσει, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς που τη συνοδεύουν, με τους ήχους των φάντος το Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης (Πρέβεζα), στις 9.30 μ.μ.

Μουσική δωματίου

Με τη συναυλία του μουσικού συνόλου Leondari, που ερμηνεύει έργα μουσικής δωματίου των Βέμπερν, Γιάνατσεκ και Μπετόβεν, εγκαινιάζεται σήμερα το 6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, στην Καποδιστριακή Στέγη (Σπέτσες), στις 9.00 μ.μ.

Από το Καστελλόριζο...

Δύο ιστορικά ντοκιμαντέρ της Ειρήνης Σαρίογλου, με τίτλους Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο και Τένεδος: της μνήμης και της λήθης, παραγωγής του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών, προβάλλονται απόψε στο προαύλιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Νέο Πύργο (Εύβοια), στις 9.00 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL