Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Το Μουσείο Καμπανέλλη δεν ξεχνά τη Χρύσα Σπηλιώτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Μουσείο Καμπανέλλη δεν ξεχνά τη Χρύσα Σπηλιώτη

Ένα αφιέρωμα στη Χρύσα Σπηλιώτη, που χάθηκε έναν χρόνο πριν, στην πυρκαγιά στο Μάτι, κυριαρχεί στο φετινό πρόγραμμα του Μουσείου Καμπανέλλη στη Νάξο. Η ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας ήταν εκείνη που είχε εγκαινιάσει το Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής στο Μουσείο.

Οι εκδηλώσεις είναι και φέτος πολλές και πλούσιες. Οι Ναξιώτες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε θεατρικά εργαστήρια, να απολαύσουν μουσικές και κινηματογραφικές βραδιές και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις βιβλίων.

Στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου ο επισκέπτης μπορεί να δει το γραφείο του συγγραφέα, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, που έχει προσφέρει η κόρη του Κατερίνα Καμπανέλλη. Επίσης μπορεί να μελετήσει όλα τα εκδοθέντα έργα του, μελέτες, μεταφράσεις και να δει ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο ή σκηνοθέτησε.

Από χθες και κάθε Τετάρτη έως και τις 18 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου θα προβάλλεται μια ταινία βασισμένη σε έργα του κλασικού ρεπερτορίου και θα ακολουθεί συζήτηση. Εισήγηση: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και Κατερίνα Χάλκου.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου ο Δημήτρης Κοτρωνάκης θα δώσει μια σειρά τριών ρεσιτάλ.

Το αφιέρωμα στη Χρύσα Σπηλιώτη στις 24 και 25 Ιουλίου περιλαμβάνει την παράσταση «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» σε κείμενο δικό της. Επίσης θα δοθεί παράσταση από την ομάδα του Θεατρικού Μουσείου Καμπανέλλη, με σκηνές από έργα της Χρύσας.

Τον Αύγουστο θα παρουσιαστούν μουσικές περιπλανήσεις με το Trio Sentimento, μελωδίες απ’ τη Μεσόγειο και... πέρα απ’ τον Ατλαντικό με τους Δάφνη Πανουργιά και Παναγιώτη Κραμπή, ενώ στις 12 του μήνα θα παρουσιαστεί ένα ακόμα θεατρικό κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Από αύριο η Νίνα Ράπη θα παραχωρήσει ένα τριήμερο εργαστήρι θεατρικής γραφής και η χορογράφος Αναστασία Γεωργαλά ένα βιωματικό εργαστήρι σωματικής έκφρασης 8, 9 και 10 Αυγούστου.

Από το πρόγραμμα δεν λείπει δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 μέχρι 12 χρονών αλλά και θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL