Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στον αέρα οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών με τη Ν.Δ. και ας ήταν "λόγος τιμής" του Μητσοτάκη (Video)

Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε και πήγε περίπατο ο «λόγος τιμής» του Κυριάκου Μητσοτάκη οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Σήμερα, ο Γιώργος Βλάχος της Ν.Δ. στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών (και της Ειδικής Αγωγής) είναι «στον αέρα»!

Παίρνει πίσω η Ν.Δ. τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και έχουν περάσει από το ΑΣΕΠ ήδη από το Μάρτιο.

Ωστόσο ο κ. Βλάχος μη αναγνωρίζοντας προφανώς ότι το κράτος έχει συνέχεια υποστήριξε ότι:

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εξαγγελία προσλήψεων» είπε για τις δρομολογημένες προσλήψεις.

Οι 10.000 στην Παιδεία, την Υγεία, 4.500 για την ειδική αγωγή; ρώτησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ θα γίνουν;

«Από την στιγμή που οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν προέλθει από κάποια μελέτη για να δούμε τις ανάγκες. Προφανώς είναι στον αέρα. Είναι στην προεκλογική λογική. Η κυβέρνηση τι λέει; Ρίχνει αριθμούς στον αέρα, ότι θα πάρω για την Ειδική Αγωγή 4.500, δεν το μελέτησε κανείς. Δεν μας είπε να συμμετέχουμε, να βγάλουμε από κοινού τον αριθμό, σαν προεκλογικές δυνάμεις εννοώ, βγήκε και το εξήγγειλε προεκλογικά.

Γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι η αυριανή κυβέρνηση εάν δεν γίνει η πρόσληψη 4.500 διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα να πει είδατε, αν ήμασταν εμείς  κυβέρνηση θα παίρναμε. Από πού θα πληρωθούν; Δεσμεύει την χώρα για τις επόμενες τετραετίες για τις επόμενες κυβερνήσεις. Έτσι δεν γίνεται πολιτική. Αυτές τις ανάγκες πότε τις είδαμε; Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές; Έχουμε βγει 10 μήνες από τα μνημόνια γιατί δεν βγαίναμε νωρίτερα, να τα πούμε αυτά;»

Να σημειωθεί ότι οι  προσλήψεις έχουν εξαγγελθεί επί υπουργίας Νίκου Φίλη στο Παιδείας και όχι την προεκλογική περίοδο και έχουν δρομολογηθεί για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που δημιουργήθηκαν στην εκπαίδευση από το πάγωμα των προσλήψεων εξαιτίας των μνημονίων. Mάλιστα οι 4.500 προσλήψεις έχουν ενταχθεί και ψηφιστεί στον προϋπολογισμό του 2019.

Σήμερα για πρώτη φορά τις άκουσε ο κ. Βλάχος;

Σχεδόν μία εβδομάδα πριν ο Νίκος Φίλης είχε μάλιστα αντιπαρατεθεί με τον Κωστή Χατζηδάκη για τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή και τότε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωνε ότι θα γίνουν: «Είναι λόγος τιμής του Κυριάκου Μητσοτάκη, σας το έχω πει τρεις φορές ως τώρα».

Όταν καταγγέλθηκε από τον τ. υπουργό Παιδείας, ότι η Ν.Δ. δεν απαντά με σαφήνεια για το τι θα γίνει,  ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε αναρτήσεις στο twitter μιλώντας για fake news.

Κατερίνα Μπρέγιαννη

 

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Φίλης σε Κωστή Χατζηδάκη: Κάθε λέξη του προγράμματος της ΝΔ είναι κάθε λέξη από το πρόγραμμα του ΔΝΤ (Video)

 

Υπουργικό συμβούλιο: Πράσινο φως σε 15.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών

Γίνονται πράξη οι 15.000 μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση

Στον προϋπολογισμό του 2019 η πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών και η ενίσχυση της ειδικής αγωγής με 22 εκατ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις