Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γίνονται πράξη οι 15.000 μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση

Μετά από δέκα χρόνια αδιοριστίας - Από 2-30 Μαΐου η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών για τους πρώτους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

Μετά από δέκα χρόνια αδιοριστίας, η κυβέρνηση παρουσίασε και υλοποιεί το τριετές σχέδιο διορισμού 15.000 εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έως το 2021. Επιτέλους, γίνεται ένα πρώτο βήμα ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που τόσα χρόνια ικανοποιούν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων υπό το καθεστώς της ελαστικής εργασίας.

Σε απόλυτη προτεραιότητα τέθηκαν οι πρώτες 4.500 μόνιμες προσλήψεις στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε χθες την πρόσκληση με την οποία καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα που επικαλούνται για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας στους αξιολογικούς πίνακες. Η προθεσμία υποβολής ορίστηκε το διάστημα από την Πέμπτη 2 Μαΐου έως και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.

Μετά τους διορισμούς εκπαιδευτικών, Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι 10.500 διορισμοί στη γενική εκπαίδευση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν το σχολικό έτος 2020-2021 και 5.250 το 2021-2022. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί και η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα κατοχυρώνει τις προσλήψεις του 2020, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μην αιφνιδιαστούν και να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Το νέο σύστημα διορισμών, το οποίο ήταν και η προϋπόθεση για την υλοποίηση των μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση, προβλέπει ότι θα υπάρχει ενιαίος πίνακας για τις προσλήψεις σε γενική και ειδική αγωγή, αλλά και ενιαίο σύστημα μοριοδότησης και κατάταξης τόσο για τους μόνιμους διορισμούς, όσο και για τις προσλήψεις των αναπληρωτών. Η διαδικασία θα γίνεται υπό την ευθύνη και επίβλεψη του ΑΣΕΠ, ενώ οι πίνακες θα ισχύουν κανονικά για δύο χρόνια, εκτός από την πρώτη αυτή φάση εφαρμογής του νέου συστήματος, που θα ισχύσουν για τρία.

Χ.ΒΑΪΝ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια