Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έφυγε ο αντιστασιακός Κώστας Καρασαρίδης

Θεσσαλονίκη. Φίλοι, συναγωνιστές, σύντροφοι και συγγενείς αποχαιρέτισαν τον αντιστασιακό Κώστα Καρασαρίδη, που την Τετάρτη έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή. Ήταν ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής,...

Φίλοι, συναγωνιστές, σύντροφοι και συγγενείς αποχαιρέτισαν τον αντιστασιακό Κώστα Καρασαρίδη, που την Τετάρτη έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή. Ήταν ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής, καλός άνθρωπος και άριστος οικογενειάρχης.

«Πρώτα από όλα αγαπάμε τον άνθρωπο, παράγοντα της κοινωνίας, να έχουμε σεβασμό στα δικαιώματά του και την ελευθερία του. Να αγωνιζόμαστε εναντίον κάθε είδους καταπιεστικού μηχανισμού. Να αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα μεγαλύτερα αγαθά του ανθρώπου. Αυτά υποθηκεύω στα παιδιά μου, καθώς επίσης και σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο». Με αυτά τα λόγια έκλεινε ο ίδιος ένα αυτοβιογραφικό σημείωμα που το έγραψε το 1991. Γι’ αυτές τις αξίες αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή, μέσα από την Αριστερά.

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1925 στην Ανοιξιά Σοχού και ορφάνεψε από πατέρα στα δέκα του χρόνια. Η φτώχεια της οικογένειας πολύ μεγάλη και, όπως έλεγε συχνά, από πολύ νωρίς τον επηρέασε η κοινωνική αδικία που έβλεπε και, βέβαια, ζούσε. Το 1941 οργανώνεται στο ΕΑΜ Νέων και το 1943 μπαίνει στο Συμβούλιο της ΕΠΟΝ στην περιφέρειά του. Έζησε στο πετσί του, όπως οι περισσότεροι αριστεροί, διώξεις και βασανιστήρια.

Έμεινε πιστός στις ιδέες της ανανεωτικής Αριστεράς και στις αξίες του, ενώ ήταν ένας από τους φανατικούς αναγνώστες της εφημερίδας μας.

Η «Αυγή» τον αποχαιρετά και εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις