Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κανένας δεν έχει ευθύνη για τα δάνεια της Ν.Δ., ο κ. Κυρανάκης είναι μικρός για να θυμάται... (Video)

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε χθες το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης προσπαθώντας να απαντήσει σχετικά με την αποκάλυψη της Αυγής για την μη εξυπηρέτηση των δανείων του κόμματος του, αλλά και την προκλητικά ευνοική ρύθμιση "μπαλόνι" που σύναψε μόλις τον Δεκέμβριο του 2018 με την Eurobank.

Τι απάντησε λοιπόν το έμπιστο στέλεχος του Κυριάκου Μητσοτάκη; "Όλα αυτά τα δάνεια δεν τα πήρε ο Μητσοτάκης", ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα μιλώντας για το "νοικοκύρεμα" που κάνει ο Κ. Μητσοτάκης στο κόμμα. "Λές και έχω καμία υποχρέωση εγώ που ειμαι 30 χρονών να απολογούμαι για δάνεια 30 χρόνων. Κάθε φορά που έρχομαι για δάνεια μιλάμε!", είπε εν εξάλλω ο Κ. Κυρανάκης, έχοντας για... δεύτερη φωνή την Εύα Καιλή του ΚΙΝΑΛ.

Στην συνέχεια απάντησε σε ερώτηση που έκανε στον εαυτό του για το "πως λειτουργεί η Ν.Δ.", επισημαίνοντας τις εισφορές φίλων και μελών. Κουβέντα στην ουσία για τα δάνεια. Κουβέντα για την ευνόικη ρύθμιση με την τράπεζα. Κατά την προσφιλή τακτική εκπροσώπων της Ν.Δ., μίλησε για "λάθος νούμερα". "Λάθος νούμερα" στους δημοσιευμένους ισολογισμούς-απολογισμούς του κόμματος με υπογραφή του γενικού διευθυντή της Ν.Δ.;

Τα 150 εκ. είναι τόκοι δηλαδή η κερδοφορία της τράπεζας, ανέφερε. "Άρα η Ν.Δ. το κεφάλαιο που χρωστάει είναι 130 εκ. και τα υπόλοιπα είναι η κερδοφορία της τράπεζας", μας είπε ο Κ. Κυρανάκης, καταγγέλοντας το υψηλό επιτόκιο 15 % για τον δανεισμό των κομμάτων.

"Οι τόκοι είναι πολλαπλάσιοι του κεφαλαίου", κατέληξε, συνειδητοποιώντας μάλλον μόλις χθες το πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα. Λίγο έλειψε να καταγγείλει την λειτουργία του παγκόσμιου καπιταλισμού. Μακάρι η Ν.Δ να κατήγγειλε με τον ίδιο ενθουσιασμό τους καπιταλιστές για χάρη των χιλιάδων δανειοληπτών που οδηγήθηκαν στην απόγνωση στα χρόνια της διακυβέρνησης της.

Σπύρος Ραπανάκης

 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη ”Αυγής”: Η ΝΔ να απαντήσει σε τρία καίρια ερωτήματα

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις