Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Ζαχαριάδης: Μου κάνει εντύπωση που δεν γνωρίζουν την “ολιγαρκή αφθονία” οι απόφοιτοι του Columbia (Video)

Καυστική απάντηση στις επικρίσεις της Ν.Δ. για τη φράση "ολιγαρκής αφθονία" στον απόηχο της επίσκεψης του Προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες έδωσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στην ΕΡΤ1.

“Η χώρα βρίσκεται σε μια διαρκή ανάκαμψη και αυτό περιγράφεται από την έξοδο από τα μνημόνια, την αύξηση των επενδύσεων, την πτώση ανεργίας κατά 10%. Η σύγκριση θα είναι συντριπτική και τον τελικό λόγο θα τον έχει ο ελληνικός λαός” τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης. Οι πολίτες τον Οκτώβρη στις εκλογές θα συγκρίνουν πως παραλάβαμε τη χώρα και πως την παραδίνουμε.

“Ο κόσμος δεν μπορεί να συνεχίσει να καταναλώνει και να πολλαπλασιάζει το καταναλωτικό μοντέλο σε όλο τον κόσμο αν όλοι κατανάλωναν όπως οι ΗΠΑ δεν θα μας έφτανε μία γη αλλά θα θέλαμε τρεις” εξήγησε ο κ. Ζαχαριάδης τονίζοντας ότι “ο Αλ. Τσίπρας αναφερόταν στην αλλαγή του καταναλωτικού μοντέλου”.

Όπως ανέφερε είναι “μια συζητήση που έχει ανοίξει σε διεθνές επίπεδο. Εμείς λέμε ότι όλοι οι λαοί έχουν δικαίωμα στην κατανάλωση και πρόσβαση στα αγαθά, όλοι να έχουν την δυνατότητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Μου κάνει εντύπωση που δεν γνωρίζουν τη φράση “ολιγαρκής αφθονία” οι απόφοιτοι του Columbia. Tα έλεγε αυτά η Αριστερά, το ΚΚ Ιταλίας, ο Μπερλινγκουέρ, η Ευρωπαϊκή Αριστερά αλλά μάλλον ήταν αγέννητος ο κ. Μητσοτάκης και ως αγέννητος δεν ήταν υποχρεωμένος να τα γνωρίζει. Αλλά εδώ δεν γνωρίζει άλλα κι άλλα...”

Κατ. Μπρ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο