Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπερψηφίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (Video)

«Πράσινο φως» για τα νέα πρόσωπα στη Διοίκηση της ΕΡΤ έδωσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που συνεδρίασε σήμερα.

Πρόκειται για τον δικηγόρο και Καθηγητή Νομικής, ΕΚΠΑ και πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιάννη Δρόσο ο οποίος ορίζεται νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΤ, για τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον δημοσιογράφο Λευτέρη Αρβανίτη ως νέα μέλη του ΔΣ.

Είναι τα πρόσωπα που επελέγησαν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μετά τη σχετική ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, έπειτα από τις παραιτήσεις που είχαν ζητηθεί από τον Βασίλη Κωστόπουλο και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, Γιώργο Θαλασσινό.

Ο κ. Δρόσος, ανέφερε ότι είναι μία τιμητική πρόσκληση-πρόκληση, η σχετική πρόταση και πως τον συνδέει ένα συναισθητικό δέσιμο με την ΕΡΤ, καθώς ήταν στο τελευταίο δελτίο την ώρα του «μαύρου». «Καλούμαι να αναλάβω τη διοίκηση της ΕΡΤ σε μία παράξενη στιγμή, είπε χαρακτηριστικά «καθώς είναι τεχνικά και οικονομικά προετοιμασμένη να κάνει άλματα και στόχος είναι να μετατραπεί όλη αυτή η προετοιμασία σε ένα μεγάλο αναπτυσσόμενο έργο».

Από την πλευρά του ο κ. Αρβανίτης ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό για αυτόν, η συγκεκριμένη πρόταση, γνωρίζει την ΕΡΤ, όπως είπε.

Ενώ, ο κ. Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι αυτό που έχει οραματιστεί, είναι να χρησιμοποιηθεί η ΕΡΤ ως εργαλείο προκειμένου να αναδείξει τον Πολιτισμό.

Πηγή: ΕΡΤ1

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τώρα αρχίζει η πολιτική

Δυστυχώς, ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε στη δευτερολογία του χρόνο να απαντήσει σε ερωτήματα που του τέθηκαν. Έτσι, δεν είπε κουβέντα για το αφορολόγητο - παρ’ όλο που προεκλογικά είχε καταθέσει τροπολογία για τη διατήρησή του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο