Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Με στόχο τον Π. Καμμένο και την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα / "Αγκαζέ" με το VMRO η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με στόχο τον Π. Καμμένο και την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα / "Αγκαζέ" με το VMRO η Ν.Δ.

Την ταύτισή της με την εθνικιστική αντιπολίτευση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας επιβεβαιώνει η Ν.Δ. στον απόηχο της χαμηλής συμμετοχής στο δημοψήφισμα της γειτονικής χώρας . Η γαλάζια παράταξη, κλείνοντας το μάτι προς τους “νεομακεδονομάχους", διαμηνύει ότι “θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ισχύσει η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών”. Παράλληλα, σταθερά στο επίκεντρο του μικροκομματικού σχεδιασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίθεται η στάση του Πάνου Καμμένου.

Θέμα εκλογών, ξανά...

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η... μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ΠΓΔΜ αναφορικά με την προοπτική της συμφωνίας, υπογράμμισε χθες πως “η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι όμηρος των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα!”.

Η Μαρία Σπυράκη, επιχαίροντας στην ουσία για τη χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα, πρόσθεσε πως «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια απέδειξε ότι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα”, ενώ επανέλαβε ότι “η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία”.

Η Μαρία Σπυράκη, σε καθαρά λαϊκίστικους τόνους, συμπλήρωσε: “Όσο για τους κ. Τσίπρα και Καμμένο, ας συναισθανθούν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους. Δεν μπορούν άλλο να παριστάνουν ότι συγκυβερνούν επειδή, για εκείνους, νυν υπέρ πάντων είναι η καρέκλα»...

Γεωργιάδης: "Καλή ημέρα για τη Ν.Δ."

“Η χθεσινή ημέρα για τη Ν.Δ. ήταν μία καλή ημέρα” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FM ο Άδωνις Γεωργιάδης “λόγω της χαμηλής συμμετοχής στο δημοψήφισμα που αφορούσε μία κακή συμφωνία”. Αναγνώρισε δε ότι “η διαδικασία προχωράει με τη συνταγματική αναθεώρηση, δεν έχει σταματήσει, αν και εγώ θα ήθελα να σταματήσει”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε ως πάτημα το “τουιτάρισμα” του Πάνου Καμμένου περί “ακυρότητας” του δημοψηφίσματος επισημαίνοντας πως “πρόκειται για τραγέλαφο. Αν η θέση της κυβέρνησης είναι ότι η διαδικασία προχωράει, το να ανέχονται τον Καμμένο, που λέει ότι είναι άκυρη η συμφωνία, είναι γελοίο».

Στους γνωστούς τόνους έθεσε το ερώτημα “ποια είναι η θέση της κυβέρνησης: ότι σταματάει ή ότι προχωράει η διαδικασία, θα μου απαντήσει κάποιος σοβαρά;».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε αντίθεση με τη στάση της Ν.Δ. στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα το 2015, στηλίτευσε τη στάση των κοινοτικών παραγόντων για την προχθεσινή εκλογική διαδικασία στην ΠΓΔΜ τονίζοντας: “Αντιλαμβάνομαι πως δεν είναι κομψό και ωραίο για έναν λαό να αισθάνεται ότι έρχονται από έξω και να του λένε τι να κάνει. Και εμένα δεν μου αρέσει”!

Κουμουτσάκος: "Ύβρις"...

"Kατηγορώ" κατά της Ε.Ε. εξαπέλυσε και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος (ΑΝΤ1) σημειώνοντας πως “ήταν κακοί οι ευρωπαϊκοί χειρισμοί σχετικά με το δημοψήφισμα. Οι ξένες παρεμβάσεις δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα». Σε σύμπλευση με τη γραμμή του VMRO πρόσθεσε (ΑΝΤ1) πως «οι χειρισμοί του Ζόραν Ζάεφ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης αγνόησαν τη βαρύτητα που έχουν τα ζητήματα ταυτοτήτων». Με αφορμή την προσέγγιση του Πάνου Καμμένου, πρόσθεσε:

«Δυστυχώς βλέπω να συνεχίζεται ένα ακατανόητο θέατρο παραλόγου με μια κυβέρνηση η οποία υιοθετεί σε μείζον εθνικό θέμα διαφορετικές σχολές ανάλυσης, σκέψης και πολιτική” . Χρησιμοποιώντας δε... μελοδραματικούς τόνους συμπλήρωσε πως «αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, συνεχίζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο. Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί ύβρι απέναντι στον ελληνικό λαό”.

Ελπίζει σε κυβερνητική αστάθεια ο Βορίδης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας τον Δεκέμβριο, λόγω της “διγλωσσίας σε κυβερνητικό επίπεδο”, άφησε ο Μάκης Βορίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση (Πρακτορείο FM). «Η Ν.Δ. έχει δηλώσει ότι θα κάνει κάθε τι που μπορεί, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να μην περάσει αυτή η εθνικά επιβλαβής και επιζήμια συμφωνία» τόνισε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε πως “πρώτο θύμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ο Ζάεφ. Ελπίζουμε ότι το δεύτερο θύμα θα είναι η κυβέρνηση Τσίπρα»...

Ο Μάκης Βορίδης, ξεδιπλώνοντας τον μικροκομματικό σχεδιασμό της Ν.Δ., συμπλήρωσε πως «εάν τυχόν περάσουν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις από τη Βουλή των Σκοπίων, τότε προφανώς θα έρθει το ζήτημα προς κύρωση στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει κυβερνητική αστάθεια, σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει οι κυβερνητικοί εταίροι”...

Γιακουμάτος: "Ο θεός της Ελλάδας!"

Διαφορετική... διάσταση για την έκβαση του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ έδωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γεράσιμος Γιακουμάτος. «Ο Θεός της Ελλάδος την προστατεύει. Προστατεύει τα εθνικά δίκαια. Και ευτυχώς που υπάρχει και αυτός, γιατί η πολιτική δυστυχώς είναι ανύπαρκτη. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η συμφωνία δεν θα περάσει. Είτε έτσι είτε αλλιώς. Πολύ σωστά η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει, διότι είναι επιζήμια εθνικά» ανέφερε χαρακτηριστικά!

Τζαβάρας κατά ισχυρών...

Την άποψη ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών επηρρεάστηκε λόγω της παρέμβασης των... μεγάλων δυνάμεων κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας. Εκτίμησε ότι μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «ανοίγονται ζητήματα για τα οποία και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζάεφ δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένοι», αλλά προέβλεψε ότι «προφανώς δεν θα παγώσει η συμφωνία, γιατί οι μεγάλοι και ισχυροί το έχουν βάλει στη ρότα το θέμα για επίλυση»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL