Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Αναγνώριση!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναγνώριση!

Τις θερμές ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση εκφράζει ο σύλλογος των αλιέων Νέας Μάκρης για την απόφασή της να πολιτογραφήσει τους τρεις μετανάστες, οι οποίοι το βράδυ της 23ης Ιουλίου έσωσαν με τις βάρκες τους όσους σώθηκαν από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο σύλλογος αλιέων Νέας Μάκρης με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση και Εμπορικής Ναυτιλίας, Φ. Κουβέλη εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την τιμητική πολιτογράφηση που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας για τους τρεις μετανάστες ψαράδες, δύο Αιγύπτιους και έναν Αλβανό, επειδή με αυτοθυσία βοήθησαν στον απεγκλωβισμό δεκάδων ανθρώπων από την παραλία εκείνη τη νύχτα.

“Η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αυτούς, πέρα από την ηθική ανταμοιβή, για τους τρεις μετανάστες έχει ήδη μεγάλο και θετικό αντίκτυπο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στις χώρες καταγωγής τους” αναφέρει στην επιστολή ο σύλλογος υπογραμμίζοντας πως οι τρεις αλιείς “γίνονται παράδειγμα προς μίμηση από πολλούς μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, καθώς η πράξη τους και η επιβράβευση αυτής από την κυβέρνηση έχει αποκτήσει μεγάλη δημοσιότητα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL