Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Εθνικό Αστεροσκοπείο για το Μάτι: Ακραία η συμπεριφορά της φωτιάς, σε μία ώρα είχε φτάσει στην Λ. Μαραθώνος (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνικό Αστεροσκοπείο για το Μάτι: Ακραία η συμπεριφορά της φωτιάς, σε μία ώρα είχε φτάσει στην Λ. Μαραθώνος (Video)

Ενδεικτικά στην Ραφήνα εκείνη την ημέρα σημειώθηκε η πιο υψηλή θερμοκρασία στην Αττική όλου του καλοκαιριού. Ρεκόρ οκταετίας σημειώθηκε αναφορικά με τους ανέμους. Είναι μια δύσκολη περιοχή μικτής ζώνης με εύφλεκτα δέντρα. Χρειάζεται να συνεκτίμηση όλων των παραγόντων εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, ο κόσμος δεν θα μπορούσε να έχει φύγει ως τις 6, καθώς όπως είπε στις 6 η φωτιά είχα φτάσει στη λεωφόρο Μαραθώνος και μέσα σε 25 – 30  λεπτά στην θάλασσα. Η απόσταση ως τη θάλασσα είναι 5.30 χιλιόμετρα. Με τις ταχύτητες του ανέμου και όπως κατευθυνόταν η πυρκαγιά αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει εκτός αν δινόταν εντολή εκκένωσης από την έναρξη της πυρκαγιάς όμως αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει γιατί θα έπρεπε να κάνουμε εκκενώσεις κάθε μέρα.

Ακραία η συμπεριφορά της φωτιάς εκείνη την ημέρα. Εκτίμησε ότι ο χρόνος έναρξης της πυρκαγιάς μέχρι να φτάσει κάτω ήταν 100 λεπτά, αυτός ο χρόνος δεν επαρκεί για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Δηλαδή μέσα σε 50, 60 λεπτά να γίνει μια εκκένωση είναι πάρα πολύ δύσκολο.

«Η ακραία συμπεριφορά της φωτιάς συνίσταται στο ότι μέσα σε μια ώρα είχε φτάσει στην Λεωφόρο Μαραθώνος. Μέσα σε 100 λεπτά είχε φτάσει στο σημείο και είχε κάψει τους ανθρώπους» ανέφερε ο μετεωρολόγος. Δυστυχώς δεν έχουμε τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε ακραίες συνθήκες και όπως υποστήριξε αν επαναληφθούν πιθανόν να έχουμε τα ίδια.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL