Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

T. Πετρόπουλος: Δεν θα χρειαστεί να γίνει περικοπή στις συντάξεις (Video)

Δημοσιονομικά και πολιτικά ορθό να μην εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και εξήγησε ότι δεν θα γίνει η περικοπή στις συντάξεις με βάση το νόμο 4387.

Όπως εξήγησε το πλαίσιο της συμφωνίας ως προς το δημοσιονομικό μέρος είναι αυτό που κλείσαμε στη β’ αξιολόγηση, διότι τότε με βάση τις αναλογιστικές μελέτες το νέο σύστημα κοινωνικής Ασφάλισης εξασφάλιζε τη Δημοσιονομική ισορροπία άρα το πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί ήταν εκείνο. Μετά το ΔΝΤ προέβαλε τις αντιρρήσεις, μόνο αυτό πρόεβλεπε ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά η συμφωνία είναι το αρχικό πλαίσιο που τέθηκε.

Επίσης αν τελικά η Ευρώπη πρέπει να υπολογίζει για την ενότητά της και τις αξίες της ελευθερίας και δημοκρατίας, τότε πρέπει να τηρούνται ως γενικός στόχος τότε το πολιτικό μέρος επιβάλλει να τηρηθεί αυτό που έχει συμφωνηθεί που είναι και ορθό και δίκαιο και σωστό δημοσιονομικά. Διότι η περικοπή των συντάξεων δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομία. Δεν επιφέρει ανάπτυξη και έχει ως συνέπεια την πτώση του ΑΕΠ. Αν αφαιρέσεις από την αγορά 26 εκ. ξαφνικά μιλάς για κατάρρευση.

Όλα τα μέτρα που παίρνουμε και είχαν προαναγγελθεί εφαρμόζονται στην ώρα τους πρόσθεσε κλείνοντας ο υφυπουργός ενώ μίλησε και για τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.

Kατ. Μπρ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις