Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γυμνοί και μόνοι

Μια φωτογραφία ήταν αρκετή ώστε να ξεγυμνωθούν η μισαλλοδοξία, ο ακραίος εθνικισμός και ο τυφλός σωβινισμός ενός γραφικά επικίνδυνου συνονθυλεύματος που ανέλαβε να παίξει τον ρόλο του “μακεδονομάχου”...

Μια φωτογραφία ήταν αρκετή ώστε να ξεγυμνωθούν η μισαλλοδοξία, ο ακραίος εθνικισμός και ο τυφλός σωβινισμός ενός γραφικά επικίνδυνου συνονθυλεύματος που ανέλαβε να παίξει τον ρόλο του “μακεδονομάχου” στο όνομα ακόμα και αυτών των πολιτών οι οποίοι, παρά τις ευαισθησίες και τις τυχόν διαφωνίες τους με τη συμφωνία των Πρεσπών, γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Η φωτογραφία του Άρη Μεσσήνη ήταν αρκετή ώστε να παρουσιαστεί όλη η γύμνια του εκρηκτικού μείγματος των ακροδεξιών, θρησκόληπτων περιθωριακών και τραμπούκων της Χ.Α., στο οποίο επένδυσαν μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο επικοινωνιακός της βραχίονας, ο ΣΚΑΪ, στον οποίο επέμεναν έως την τελευταία στιγμή να ποντάρουν για ένα ενδεχόμενο αντικυβερνητικό σόου που θα επικάλυπτε μέσω κραυγών και αλαλαγμών τον πολιτικό λόγο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Πόνταραν σε ένα δήθεν παλλαϊκό συλλαλητήριο που αποδείχθηκε μια θλιβερή σύναξη με απομεινάρια ενός σκοτεινού παρελθόντος, που, παρά τις ψευδεπίγραφες προθέσεις τους, εξαντλήθηκε σε μια πορεία τυφλού και αντιδημοκρατικού μίσους. Παρά τις ευτελείς προσπάθειες ακόμη και από κάποιες δημοσιογραφικές καρικατούρες να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη με fake news και πλαστές φωτογραφίες για δήθεν άγρια καταστολή των τραμπούκων της Χ.Α. στη Θεσσαλονίκη, αυτό που έμεινε τελικά στους πολίτες είναι η γύμνια μιας οικτρής μειοψηφίας ακροδεξιών που κατ’ εξακολούθηση αμαυρώνουν και βεβηλώνουν ακόμη και τα ίδια τα ιδανικά τα οποία υποτίθεται πως υπερασπίζονται.

Παρά τη στήριξη από στελέχη της Νέας Δημοκρατία και παρά την επικοινωνιακή χορηγία του ΣΚΑΪ, στο τελευταίο “μακεδονικό” συλλαλητήριο δεν πάτησε το πόδι του ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος, αφήνοντας την Πειραιώς και το κανάλι του Φαλήρου με την ακροδεξιά γύμνια ενός εσμού που τη μία προπηλακίζει τον Γιάννη Μπουτάρη και την άλλη βεβηλώνει εβραϊκά μνημεία και πυρπολεί κοινωνικούς χώρους στο όνομα ενός στρεβλού και χυδαίου πατριωτισμού.

Γυμνοί και μόνοι απέμειναν το βράδυ του Σαββάτου όσοι πόνταραν στο αντικυβερνητικό συνονθύλευμα των “μακεδονομάχων”.

 

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΚΟΣ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο