Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Αυτοδιοικητικές περιπλοκές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοδιοικητικές περιπλοκές

ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ

[...] άκουσα στο ραδιόφωνο "24/7" τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να επιχειρεί να διαπραγματευτεί δημοσίως με τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη την απόσυρσή του από την "κούρσα" για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων υπό τον όρο πώς το κόμμα θα στηρίξει την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του περιφερειάρχη Αττικής. [...]

Στη θέση του προέδρου της Ν.Δ. δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να συζητήσω με τον αγαπητό δήμαρχο και εξέχον στέλεχος της παρατάξεως. Αρχηγοί που υποκύπτουν σε δημόσιους εκβιασμούς δεν έχουν μέλλον. [...] επειδή ο τρόπος που κινείται ο κ. Πατούλης με ξένισε -δεν είχε δώσει τέτοια δείγματα γραφής στο παρελθόν- διερεύνησα λίγο περισσότερο την υπόθεση. Ποια μύγα μπορεί να τον "τσίμπησε" για να λέει δημοσίως σχεδόν ευθέως πως αν "κάποιοι" του προτείνουν την Περιφέρεια θα αποσυρθεί από τον δήμο;

Το ρεπορτάζ έκρυβε εκπλήξεις. Αρχική απόφαση του κ. Μητσοτάκη ήταν να στηρίξει για το αξίωμα του περιφερειάρχη Αττικής τον λαοφιλή δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη. Αυτό το ενδεχόμενο όμως απομακρύνεται πλέον μετά από ένα προσωπικό κώλυμα του δημάρχου που προέκυψε στα τέλη Αυγούστου.

Μετά ταύτα κορυφαίο στέλεχος της παράταξης, πολύ ψηλά στην ιεραρχία, λέγεται πως συναντήθηκε με τον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό για τον οποίο έχουν άριστη άποψη όλες οι... συνιστώσες της Ν.Δ. Μολονότι πασοκογενής. Πληροφορηθείς την εξέλιξη ο Γιώργος Πατούλης δυσαρεστήθηκε -ανέμενε να προσκληθεί προς βολιδοσκόπηση και ο ίδιος- γι' αυτό και βγήκε "στο κλαρί", κατά το κοινώς λεγόμενο.

Σας δίνω αναλυτικά το ρεπορτάζ για ένα απλό λόγο: με την τροπή που λαμβάνουν πλέον οι εξελίξεις, η Ν.Δ. κινδυνεύει να έχει δύο υποψηφίους από το χώρο της στις εκλογές για το Δήμο Αθηναίων [...] δεν είναι μόνο η Αθήνα το πρόβλημα. Είναι και η Θεσσαλονίκη. Οι διαρροές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για πρόσωπα που πιθανόν να στηριχθούν (είτε από το ΣΒΕΕ είτε από το ΤΕΕ) έχουν ανοίξει την όρεξη σε τουλάχιστον δύο ακόμη υποψηφίους με εκτόπισμα, έναν Παοκτζή δικηγόρο και έναν διάσημο αναλυτή εθνικών θεμάτων, να κατέλθουν ως υποψήφιοι. Φαντάζεστε την κεντροδεξιά παράταξη να "πάει" με δύο, τρεις ή τέσσερεις υποψηφίους για τον Δήμο Θεσσαλονίκης; Εννοείται, λοιπόν, ότι ο πρόεδρος του κόμματος οφείλει να εκκαθαρίσει το τοπίο το συντομότερο δυνατόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL