Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
"Eυχαριστώ" Τσίπρα σε όσους δουλεύουν στο Μάτι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Eυχαριστώ" Τσίπρα σε όσους δουλεύουν στο Μάτι

Το δικό του "ευχαριστώ" έστειλε ο πρωθυπουργός σε όσους συμμετέχουν στο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και στήριξης των πληγέντων από την πρώτη στιγμή. Με μήνυμά του στο Twitter ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε: "Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια σε όλες εκείνες και όλους εκείνους που εδώ και δέκα μέρες δουλεύουν ακατάπαυστα στο Μάτι, στη Ραφήνα, στον Μαραθώνα, προκειμένου να βρεθούν δίπλα στους ανθρώπους που τούτη την ώρα έχουν ανάγκη τη φροντίδα της Πολιτείας".

Στήριξη φορέων

Τη μεγάλη ανταπόκριση φορέων και ιδιωτών που έχουν προσφέρει για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική υπογράμμισε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης. Όπως τονίζει, η κυβέρνηση κάλεσε και καλεί φορείς και ιδιώτες εσωτερικού και εξωτερικού να προσφέρουν όσο και ό,τι μπορούν, ανοίγοντας γι' αυτό τον σκοπό ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει ο Αλ. Φλαμπουράρης, μετά από επικοινωνία που έχει ξεκινήσει, υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση, είτε με καταθέσεις στον ειδικό λογαριασμό είτε με την ανάληψη συγκεκριμένου αντικειμένου, ενώ ο υπουργός προχώρησε σε δημόσια ευχαριστία για την ανταπόκριση προς φορείς, επιχειρήσεις καθώς και τους "χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που με κάθε μέσο προσπαθούν να συμβάλουν στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών".

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο Ίδρυμα Νιάρχος για τη διάθεση 25 εκατ. ευρώ, ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων στη Motor Oil για την αποκατάσταση του Λύρειου Ορφανοτροφείου, στο Ίδρυμα Λάτση για τη διάθεση 5 εκατ. ευρώ, στον όμιλο Κοπελούζου για την παροχή 2 εκατ. ευρώ προς αποκατάσταση μόνιμων κατοικιών ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα στις πληγείσες περιοχές και στο Ίδρυμα Ωνάση για τη διάθεση 5 εκατ. ευρώ.

Σ. ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL