Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Ν. Φίλης: Μομφή κατά της ιστορίας της θα καταθέσει η Ν.Δ. (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Φίλης: Μομφή κατά της ιστορίας της θα καταθέσει η Ν.Δ. (Video)

«Το θέμα της γλώσσας έχει λυθεί από το 1959 όταν ο  Ευάγγελος Αβέρωφ μιλούσε για μακεδονική γλώσσα, όπως δημοσιεύτηκε σε σχετικό άρθρο της ΑΥΓΗΣ. Σήμερα στη συμφωνία αυτό που δεχόμαστε είναι την ύπαρξη σλαβομακεδονικής γλώσσας. Το επόμενο βήμα έγινε για την γλώσσα έγινε το 1977 στη διεθνή διάσκεψη» εξήγησε ο κ. Φίλης στον ΑΝΤ1.

Πρόβλημα φυσιογνωμίας έχει η Ν.Δ.

«Η μομφή του κ. Μητσοτάκη δείχνει δύο πράγματα. Πρώτον ότι η Ν.Δ. έχει ένα μεγάλο πρόβλημα φυσιογνωμίας. Ανάμεσα στους δεξιούς, καθαρόαιμους και ακροδεξιούς και από την άλλη τους φιλελεύθερους. Οι φιλελεύθεροι ήθελαν μια συνεννόηση στο Μακεδονικό, κατά την παράδοση του Κων. Μητσοτάκη. Οι δεξιοί και οι καθαρόαιμοι δεξιοί έχουν μια αναχρονιστική, εθνικόφρονα αντίληψη για το ζήτημα αυτό.

«Είναι διαφορετικό να έχεις ένα κόμμα με πολλά κεφάλια που δεν συνεννοούνται μεταξύ τους και ισορροπούν σε μια γραμμή στείρας αντιπολίτευσης επί εθνικών θεμάτων και άλλο πράγμα να έχεις μια κυβερνητική συνεργασία που κάθε κόμμα έχει το δικό του πρόγραμμα».

«Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική» τόνισε ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, παραπέμποντας στον Άγγελο Ελεφάντη. «Η ελληνική Μακεδονία με 99% ελληνικό πληθυσμό. Κανένα φόβο δεν έχει» εξήγησε ο κ. Φίλης, ότι «το κύριο είναι ότι με τη συμφωνία διασφαλίζονται τα σύνορα και τελειώνουν οι αλυτρωτισμοί».

«Οι αλυτρωτικές διαθέσεις είχαν αρχίσει να μειώνονται μετά από την ενδιάμεση συμφωνία και τώρα θα μειωθούν ακόμη περισσότερο», ανέφερε ο κ. Φίλης

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αλυτρωτισμός σημαίνει ότι κάποιος απειλεί τα σύνορα, κάτι που δεν υπάρχει καθώς τα σύνορα είναι διασφαλισμένα βάσει Διεθνών Συνθηκών». Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτραπεί το ενδεχόμενο να γίνει «παίγνιο» στα χέρια της Τουρκίας η πΓΔΜ.

https://www.youtube.com/embed/Oib8QunJkzE

Ο κ. Καμμένος έχει υπεύθυνη πολιτική στάση, δεν θα προκαλέσει αστάθεια

Στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή πολιτική σταθερότητα Η κυβέρνηση έχει συνοχή παρά τις διαφοροποιήσεις των ΑΝΕΛ πρόσθεσε ο κ. Φίλης τονίζοντας ότι «ο κ. Καμμένος θα κριθεί στη Βουλή».

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Φίλης «δεν πρέπει να προκαταλάβουμε τις πολιτικές εξελίξεις». «Ο κ. Καμμένος έχει πολιτικό ένστικτο και θέλει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στάση του κ. Καμμένου θα είναι υπεύθυνη και «δεν θα προκαλέσει κυβερνητική κρίση και αστάθεια. Έχω εμπιστοσύνη».

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL