Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
X. Μαντάς: Βγαίνουμε από τα μνημόνια, στις 21 Ιουνίου θα έχουμε και τα μέτρα το χρέος χρέους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

X. Μαντάς: Βγαίνουμε από τα μνημόνια, στις 21 Ιουνίου θα έχουμε και τα μέτρα το χρέος χρέους (Video)

https://www.youtube.com/embed/4_z_Utwy2QE

Σε ερώτημα για την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Γιάννη Μπουτάρη

O Γιάννης Μπουτάρης δέχτηκε μια οργανωμένη φασιστική  επίθεση. Μια αυτονόητη θεσμική κίνηση του Πρωθυπουργού ήταν να βρεθεί δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη και να απευθύνει συλλογικό και ατομικό κάλεσμα αντίστασης στην φασιστική βία. Η γνώμη μου είναι πως είναι μια αμιγώς θεσμική κίνηση, τα υπόλοιπα που γράφονται για τη στάση μας στις δημοτικές εκλογές είναι μια άλλη συζήτηση , μην τα μπερδεύουμε Μου κάνει εντύπωση ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης βρήκε να πεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έκαψε την Αθήνα  2008», ξεχνώντας βεβαίως να αναφέρει πως βρισκόταν στην κυβέρνηση η ΝΔ και πως τα γεγονότα ξεκίνησαν μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.  

Σε ερώτημα σχετικό με τη δράση του Ρουβίκωνα

Το κρίσιμο ζήτημα της περιόδου ήταν η φασιστική  επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. Και υπάρχει ανάγκη να υπάρχει δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στην φασιστική βία. Είναι θετικό να  αθροίζονται λοιπόν δυνάμεις απέναντι στο ζήτημα της φασιστικής βίας. Όταν όμως γίνεται φθορά της δημόσιας περιουσίας ή επιθέσεις σε συμβολαιογραφεία αυτά καθορίζονται από το δίκαιο μας και είναι πράξεις οι οποίες διώκονται. Σημειώνω όμως ότι οι ακροδεξιές απόψεις που υπάρχουν και στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ φαίνεται ότι καθορίζουν τη ρητορική του κ. Μητσοτάκη.

https://www.youtube.com/embed/t9uVvUM12j8

Σε ερωτήματα για την επόμενη μέρα μετά τον Αύγουστο του 2018

Ο Υπουργός Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει από καιρό πως θα υπάρχουν στη μεταμνημονιακή περίοδο  δεσμεύσεις που δεν μπόρεσαν να εκπληρωθούν πριν, όπως οι δασικοί χάρτες, το κτηματολόγιο, οι διευθυντές στο δημόσιο κλπ.. Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα επιβεβαιώνονται οι στόχοι και οι δεσμεύσεις μας για την επόμενη μέρα. Απορώ λοιπόν πως κάποιοι ισχυρίζονται πως δεν ήταν αυτά τα πράγματα γνωστά. Σχετικά με την περικοπή των συντάξεων : Με βάση τα ψηφισμένα μέτρα θα υπάρξουν μειώσεις έως 18% από το 2019 σε όσους συνταξιούχους έχουν προσωπική διαφορά. Βεβαίως α) και τα ψηφισμένα μέτρα μπορούν να αναθεωρηθούν β) το μέτρο αυτό θυμίζω ότι  ήταν απαίτηση του ΔΝΤ για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. Σήμερα κανείς δεν γνωρίζει το ρόλο του ΔΝΤ το επόμενο διάστημα και αυτό είναι μια κρίσιμη παράμετρος. Ας περιμένουμε λοιπόν μέχρι τις 21 Ιουνίου, όπου εκτιμώ πως στη πορεία εξόδου από τα μνημόνια  θα έχουμε ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο ιδιαίτερα στο θέμα του χρέους.

Σε ερώτημα για την πορεία λύσης του Μακεδονικού.

Εργαζόμαστε για να υπάρξει λύση. Αυτό είναι προς το συμφέρον της χώρας και προς το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής. Ξέρουμε πάντα πως όταν συγκλίνουμε υπάρχουν δυσκολίες. Έχουμε θέσει τους όρους μας για μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων, κάτι που προϋποθέτει και συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα. Εκτιμώ πως είμαστε πιο κοντά σε λύση από κάθε φορά. Οι συνομιλίες συνεχίζονται και στο διπλωματικό τραπέζι υπάρχουν πάντα οι προτάσεις Νίμιτς. Υπογραμμίζω βεβαίως ότι η ΝΔ συνεχίζει να αρνείται να τοποθετηθεί καθαρά αν δέχεται σύνθετη ονομασία έναντι όλων και τι ακριβώς θα κάνει αν βρεθεί λύση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL